1κουταλια σουπας βουτυρο
75 γρ αχνη
10γρ αλευρι
½ φλυτζανι γαλα
55 γρ αμυγδαλα φιλε
50γρ αμυγδαλα ασπρισμενα χοντροκομενα
100γρ κερασακια γλασε.
Εβαλα το βουτυρο, την αχνη και το αλευρι σε μια κατσαρολιτσα και τα ζεστανα μεχρι να λιωσουν καλα. Προσθεσα το γαλα ανακατευοντας καλα και οταν εγινε ενα λειο μιγμα εριξα και τα υπολοιπα υλικα. Αφησα το μιγμα λιγο να κρυωσει και μετα εβαλα κουταλιες σε ενα ταψι απλωμενο με λαδοκολα. Εψησα τις φλορεντινες για 15 λεπτα στους 190ο C. Τους ταιριαζει και μια λεπτη στρωση σοκολατας, αλλα δεν το εκανα, τα αφησα ετσι πολυχρομα και τραγανα.
4 comments:
Ωραία ιδέα τα γλασέ κερασάκια, τις κάνουν πιο παιχνιδιάρικες τις φλωρεντίνες σου!
ζυρίχη - ευχαριστώ για τα σχόλιά σου!!
Juanita τις εκανα να μου μοιαζουν: παιχνιδιαρες και τσαχπινες ;-))
Vasvoe πουλακι μου....επιτελους σε εντωπιζω ;-p
εγώ πάλι πολύ θα ήθελα να εντοπίσω ένα κέηκ σαν αυτό που έχεις στο αβατάρ σου, και να το χτυπήσω αλύπητα :-D
Post a Comment