Thursday, 31 May 2007
Κλασσικο κεικ με γιαουρτι
Αυτο δεν ειναι μπλογ. Ειναι το τετραδιο μαγειρικης μου λιγακι πιο τσαχπινικο, σιγουρα πιο high tech και πολυ πολυ πιο un-reliable. Ας ειναι, παντα μου αρεσε να παιδευομαι.
Συνταγουλα λοιπον:
1 κουπα γιαουρτι
2 κουπες ζαχαρη
1 πακετο βιταμ (αυτο της Unilever)
3 1/2 κουπες αλευρι
5 αυγα
1 φακελακι (15 γρ) baking powder.
Αρωμα (βανιλλια κτλ).
Χτυπαμε βιταμ με ζαχαρη και αν χρησιμοποιουμε την βανιλλια. Προσθετουμε αυγα ενα ενα (ποτε δεν το καταλαβα αυτο αλλα δεν τολμω και να το παραβιασω) και το γιουρτι. Απαλα και με χαρη πεταμε και το αλευρακι ανακατευμενο με το baking powder χτυπωντας συνεχεια στο μιξερ. Χυνουμε (καλα δεν το χυνουμε εντελως θελει και λιγο σπρωξιμο) το μειγμα σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα και φουρνιζουμε στους 170 για 60 λεπτα περιπου.
Αυτη λοιπον ειναι η βασικη συνταγη που μετα στολιζουμε, βασταρδευουμε και γενικα την κανουμε μια καλλονη. Η σημερινη μου εκδοχη ειναι μια 'λουλου' με κατακοκκινα κερασακια (ευγενικη χορηγια του Ε102) και γευση benzaldehyde.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Όταν λέμε κούπα εννοούμε κούπα μεγάλη ή φλυτζάνι τσαγιου?
Post a Comment