Thursday 27 December 2007

Σταθερες αξιες

Για την Χριστουγεννιατικη ‘γιορτη’ της ταξης των Ισπανικων εφτιαξα ενα πραγματικα Ολλανδεζικο κεικ. Στηβαρο και λιγακι ‘νωπο’. Το αστειο ηταν πως οι συμμαθητες μου ρωτουσαν αν ηταν ενα τυπικο Ελληνικο κεικ...τι να πει κανεις?

250γρ πακετο βουτυρο
250 γρ ζαχαρη
250γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του
5 αυγα
100 βερυκοκα ξερα κομενα κομματακια
Ξυσμα πορτοκαλιου

Σιροπι:
½ ποτηρι ζαχαρη
½ ποτηρι χυμο πορτοκαλι
Ενα διπλο ουισκακι

Λιωμενη σοκολατα για γλασο.

Χτυπησα στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη και το ξυσμα ενος πορτοκαλιου. Εριξα τα αυγα και σιγα σιγα και το αλευρι. Ανακατεψα τα βερυκοκα με δυο κουταλιες απο το αλευρι και τα ανακατεψα στο μιγμα. Εβαλα το κεικ σε βουτυρομενη και αλευρομενη φορμα και εψησα στους 180 βαθμους για 1 ωρα. Καθως το κεικ ψηνοταν εφτιαξα το σιροπακι βραζοντας την ζαχαρη ελαφρα με το πορτοκαλι. Οταν ελιωσε η ζαχαρη και εδεσε λιγακι το σιροπι μου εριξα και το ουισκι.

Εβγαλα το κεικ απο την φορμα και το σιροπιασα Οταν κρυωσε το κεικ το γλασαρισα με την λιωμενη σοκολατα.

No comments: