Saturday 5 July 2008

Keukenhof

Επιτελους καλοκαιρακι ! καιρος για διακοπες και εκδρομουλες. Οταν ημουν μικρη, στις εκδρομες η μαμα μου εφτιαχνε παντα ενα μεγαλο θερμος καφε και ενα κεικ. Πλακα ειχε. Σταματουσαμε σε παρκιδα και καναμε διαλειμα. Μερικες φορες ηταν λιγο ‘γραφικο’ ομως νιωθαμε οικογενειακως πολυ περιφανοι και νοικοκυρεμενοι. Το κουσουρι μου εμεινε, μαζι με την απαραιτητη smugness, και δεν παω ποτε εκδρομη χωρις τα ‘απαραιτητα’. Το περασμενο σαββατοκυριακο εφτιαξα αλμυρα μαφινακια. Τα φαγαμε με πορτοκαλαδα και σοκολατουχο γαλα (οχι ανακατεμενα φυσικα!).

250 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του
1 κυβος ζωμου
1 κουταλια ριγανη
2 κουταλιες ψιλοκομενο μαιντανο
Μια χουφτιτσα τριμενο τυρι
1 αυγο
150
ml γαλα
1 αυγο
50γρ λιωμενο βιταμ
Ψιλοκομενο σαλαμι (περιπου 3 φετες).

Ανακατεψα τα στεραια υλικα, προσθεσα και τα υγρα και ανακατεψα καλα. Βγηκε μια αρκετα σφιχτη ζυμη. Εψησα στα χαρτινα θηκακια για περιπου 40 λεπτα.

3 comments:

Anonymous said...

όταν λέμε ένας κύβος ζωμού, πότε ακριβώς τον προσθέτουμε και πως? τον διαλύουμε σε νερό ή στο γάλα που γράφει παρακάτω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Τασία

Μελενια said...

Καλησπερα Τασια, Οχι τον κυβο τον ετριψα μεσα στο αλευρι. Ηθελα να δωσω λιγο 'βαθος' και εξτρα στα μπουρεκακια. Μην βαλεις πολυ αλατι ομως :-)

Anonymous said...

Πολύ ωραία πολύ ωραία! Και είναι τέλεια και για μπουφέ και για παιδικό πάρτυ και για καφέ και για πρωινόκαι για μνημόσυνο και για σνακ με κρασάκι ! Πολύ ωραία πολύ ωραία! Μπράβο!