Tuesday 17 February 2009

Παλιά μου τέχνη κόσκινο

Πήγα σε σεμινάριο για την διακόσμηση τούρτας! Ωραία ήταν, πέρασα υπέροχα και έμαθα πως να φτιάχνω τούρτα με καλυψη μάρζιπαν. Πρέπει να παραδεχτώ πως ήταν πολύ πιο ευκολο και απλό απο ό,τι περίμενα.

Το σεμινάριο κράτησε 3 ώρες και όταν πήγαμε στον χώρο η κυρία που το παρουσίαζε είχε ήδη φτιάξει τα παντεσπάνια και την κρέμα βουτύρου (μου υποσχέθηκε τις συνταγές αλλα δεν τις έχει στείλει ακόμη). Εκοψα το παντεσπάνι το πασάλειψα με μαρμελάδα και κρέμα βουτύρου και το κάλυψα με ακόμη μια λεπτή στρώση κρέμα βουτύρου.

Και μετά αρχίσε το παιχνίδι. Ζυμωσα το κομάτι μάρζιπαν μέχρι να μαλώσει (περίπου 15 λεπτά) και το χρωμάτισα με χρώμα 'απαλό ροδάκινο'. Το άνοιξα σε φύλο (περίπου οπως για κουλουράκια αλλα πιό έυκολο) και κάλυψα την τούρτα. Θέλει λίγο προσοχή στην κάλυψη για να μην διπλώσει το μαρζιπαν αλλα είναι πανέυκολο. Εκοψα καρούλες, τις έβαλα στο μαρζιπαν (δεν χρειάστηκαν τίποτε για να κολησουν) και αυτό ήταν. Βάλαμε τις τούρτες σε κουτιά και τις πήραμε σπίτι. Την επόμενη μέρα πήρα την τούρτα στην δουλειά (πολυταξιδεμένη) και την φάγαμε. Κρίμα που ενθουσιάστηκαν τόσο οι συνάδερφοί μου. Ηταν η πιο απλή τούρτα που έχω φτιαξει ποτέ (ακομη και αν εφτιαχνα το παντεσπάνι μόνη μου!).

Θα ξαναπάω στο σεμινάριο όμως, θέλω να μάθω να φτιάχνω λουλουδάκια γλασου!

8 comments:

"ζαχαρούλα.." said...

σεμινάριο για την διακόσμηση τούρτας???????????????????????????????????????????????

πόσο πίσω είμαστε στην Πάτρα!!!!

"ζαχαρούλα.." said...
This comment has been removed by the author.
cook said...

υπεροχη εμφανιση!

lila said...

Με ένα τρίωρο μάθημα και την έκανες τόσο ωραία;
Σαν επαγγελματική φαίνεται.

Anonymous said...

Μπράβο είναι πολύ εντυπωσιακή άξιζε
το σεμινάριο όσο εύκολο και αν σου
φάνηκε αν δεν το δεις από κοντά δεν
μπορείς να φανταστείς την ευκολία του
φιλάκια μαμαδίστικα

Happy Cookie said...
This comment has been removed by the author.
Μελενια said...

ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ειλικρινά δεν ήταν τίποτε σπουδαίο. Παρεπιπτώντως (έτσι γράφεται) η κυρία του σεμιναρίου μου έστειλε τις συνταγές της για το παντεσπάνη και την κρέμα βουτύρου. Δεν είναι πραγματικές συνταγές όμως, χρησιμοποίησε έτοιμα μίγματα τα οποία ούτε ξέρω που να τα βρώ αλλα και ούτε και ενδιαφέρομαι να πω την αλήθεια (αρκετά πρόσθετα τρώμε έτσι και αλλιώς).

Το σεμινάριο έγινε στο Αμστερνταμ και περισότερες πληροφορίες βρίσκει κανείς στο www.royalcakes.nl

Crazy Tourists said...

Ωραίοοοοοοοοο!!!!!!!!!