Sunday 22 February 2009

Απλά πράγματα

Φλάπτζακς! Στην Αγγλία τα βρίσκεις παντού. Κάθε καφέ έχει την δική του έκδοση, όλα τα μαγαζάκια και περίπερα τα πουλούν στις άπειρες συσκευασμένες εκδοχές τους. Όμως τα καλύτερα φτιάχνονται στο σπίτι και τρώγονται φρέσκα! Ειναι γελοία έυκολη συνταγή, έχει αρκετές φυτικές ίνες και είναι και νηστίσιμη.
350γρ βιτάμ
220 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
350γρ βρώμη (κουάκερ)

λιώνουμε το βιτάμ με την ζάχαρη και το μέλι σε κατσαρολάκι. Προσθέρουμε την βρώμη. Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί (ένα μέτριο πυρέξ) το μίγμα και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 30-40 λεπτα. Κόβουμε την 'πίτα' σε τετράγωνα κομμάτια όσο είναι ακόμη ζεστή.
Στο μίγμα μπορουμε να προσθέσουμε σταφίδες, ξηρούς καρπούς, κοματάκια σοκολάτας η να απλώσουμε λιωμένη σοκολάτα απο πάνω. Είναι νόστιμο γλυκάκι το φτιάχνω συχνά.

3 comments:

Crazy Tourists said...

Είναι κάτι σαν μπάρες δημητριακών ε;

Μελενια said...

εντελώς! ένας καλός τρόπος να τρώει κανεις πολές ίνες΄:-)

Juanita La Quejica said...

Ωραίο! Ιδανικό για πρωινό!