Monday 23 February 2009

Ανακαλυψα τον τροχό (ξανά)

Αυτο το Σαββατοκύριακο, είχα παιδικές επισκέψεις και σκέφτηκα να φτιάξω κρέπες με τη σκέψη πως σίγουρα θα τους αρέσουν. Εφτιαξα λοιπόν μια τούρτα με κρέπες και σπανάκι. Το σπανάκι δεν τους άρεσε όμως και οι δυο μικρούλές έμειναν πιστές στα κεκάκια.
Η τούρτα πάνως μου αρεσε σαν ιδεα και την παραθέτω.


6 Κρέπες όχι πολύ λεπτές (250γρ αλευρι, 1 ποτήρι νερό, 2 αυγά, αλάτι)

500ρ σπανάκι κατεψυγμένο.

1 ματσακι ανιθο

200γρ φέτα

6 αυγα


Για τις κρέπες, ανακάτεψα ολα τα υλικά μαζί με το συρμα μέχρι να γίνει ένας πυχτούλικος χυλος. Εψησα στο τηγανι και τις αφησα να κρυώσουν. Αφησα το σπανακι να ξεπγωσει στο σουρωτηρι για να σταγγιξουν τα υγρα του Ανακατεψα ολα τα υλικα της γεμισης. Εβαλα σε ενα στρογγυλο ταψακι μια κρεπα, γεμιση, κρεπα, γεμιση και τελειωσα με κρεπα. Εψησα για 30-40 λεπτα μέχρι να στεροποιηθει το αυγο.

11 comments:

lila said...

Τούρτα σπανάκι!Καταρχήν συγχαρητήρια για την ιδέα,τη βρίσκω πολύ ωραία και έξυπνη,όλο και κάποιος που δεν τρώει σπανάκι,μπορεί να ξεγελαστεί και να φάει.Κάτι είναι κι αυτό.
Και κατά δεύτερον είναι και πολύ εμφανίσιμη.
Καλό σου βράδυ

Juanita La Quejica said...

Φαίνεται καταπληκτική στην φωτογραφία, σου έχει βγει τέλεια φορμαρισμένη η σπανακότουρτά σου!Ισως αν είχες σωτάρει μπόλικα φρέσκα κρεμμυδάκια και μετά είχες ρίξει το σπανάκι με τον άνιθο, μέχρι να ξεπαγώσει και να μαγειρευτεί λίγο, να είχε κάπως νοστιμίσει περισσότερο. Με λίγο μοσχοκάρυδο και μπόλικο αλατοπίπερο. Και μετά, αντί για 6 αυγά αν έβαζες ίσως 2-3 και γάλα εβαπορέ, λιγότερη φέτα, ελάχιστο ροκφόρ και κάποια κίτρινα γλυκά τυριά. Και πάνω από την τελική κρέπα λίγο αυγό με γάλα, παρμεζάνα και πάπρικα γλυκιά, να περιχύσεις. Οταν φτιάχνω κάτι παρόμοιο με τορτίγιας, οι ανηψιές μου τρελλαίνονται. Και με λαζάνια τους αρέσει εξίσου.

Anonymous said...

Εμένα να σου πώ την αλήθεια η "τούρτα σπανάκι" παρ' όλο που γενικά το σπανάκι το καταφέρνω, δεν μου έκανε εντύπωση. Ομως αναρωτιέμαι αν αντί για σπανάκι έβαζα την παλιά καλή λύση της μερέντας, άραγε θα γινόταν τούρτα ή αποτυχημένες στιβαγμένες κρέπες. Η κόρη μου, και συνονόματή σου, τρελαίνεται γενικά για σοκολατοειδή και μάλλον είναι και ωραία λύση για κέρασμα στο σχολείο, αν γίνεται καλή βέβαια. Εχεις καμιά ιδέα αν γίνεται?
"Ξαδέλφη Βαϊτσα"

Μελενια said...

Καλησπέρα πέρα για πέρα.

lila ευχαριστω για τα καλα σου λόγια. Καλές επιτυχίες να έχουμε πάντα γλύκια μου!
Χουανίτα είσαι φοβερή! Γι'αυτό μου αρέσουν τα μπλογ, γιατι μαθαίνουμε μεταξύ μας!
Βαιτσούλα! Τί γίνεσαι? Στείλε μου το μαιλ σου να τα πουμε και αλλιώς! Να σου πω την αλήθεια φοβάμαι πως με μερεντα μόνο δεν θα 'κολήσουν' οι κρέπες και θα γλιστρούνε στο κόψημο. Δεν χάνεις να το δοκιμάσεις πάντως και να μας πεις πως θα γίνει! Κατι άλλο που θα μπορουσες να δοκιμάσεις θα ήταν τα τις κολήσεις με μους σοκολάτας και να αλείψεις και το γύρο γυρο με το ίδιο μους-πιστευω πως αυτό θα σταθεροποιούσε την κατάσταση αλλα δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Πώς είναι η ανιψούλα μου? Ο Κώστας? Το σχολείο? Τα παιδάκια?? Γράψε μου το μαιλ σου-πληηζζζζ

elsa said...

Μία ωραία παραλλαγή νομίζω θα ήταν αν αντί για σπανάκι το κάναμε σε μορφή club sandwich

Juanita La Quejica said...

Μους σοκολάτα; Πωπω! Και λίγα τριμμένα φουντούκια με λίγα τσίλλις για να γίνει πιο έντονη η γεύση... πειρασμός!

Δημήτρης said...

Υπέροχη συνταγή και πολύ όμορφη οπτικά.

"ζαχαρούλα.." said...

δεν το είχα σκεφτεί καν... είσαι θεά!!

καλημερούδια!

Juanita La Quejica said...

Μελένια, ζήλεψα την τούρτα σου! Ρίξε μια ματιά:
http://juanitalaquejica.blogspot.com/2009/03/blog-post_18.html

dhmhtra said...

Πολύ καλή ιδέα για ένα τραπέζι,όταν θέλουμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό.
Φιλιά

Anonymous said...

μ αρέσει πολύ το blog σου, και προσπαθώ να επικοινωνήσω με την παρεα σας. βικι