Friday, 21 September 2007

Παραλλαγη σε ενα θεμα

Τα ψωμια μου πανε απο το καλο στο καλυτερο. Τα φτιαχνω τις Κυριακες, τα ριχνω στην καταψυξη και τα καταευχαριστιεμαι ολοκληρη εβδομαδα.

Δυο παραλλαγες ειναι το ψωμι με τριμμενο κασερι και σουσαμι και το ρολο ψωμιου με μαρμελαδα πορτοκαλι.

Εφτιαξα ζυμη ψωμιου με τον κλασσικο τροπο και μετα το πρωτο φουσκωμα την χωρισα στα δυο και αρχισα τις παραλλαγες. Χρησιμοποιησα αλευρι ολικης αλεσης.

Για την τυρενια παραλλαγη ετριψα περιπου ενα φλυτζανι κασερι και το ζυμωσα στη ζυμη, το επλασα σε κουλουρια και τα τυλιξα στο σουσαμι. Τα αφησα να φουσκωσουν και τα εψησα για 20λεπτα περιπου μετριο φουρνο.

Για το ρολο, ανοιξα το ζυμαρι σε χοντρο φυλο και απλωσα μια γερη δοση μαρμελαδας πορτοκαλι (περιπου μισο φλυτζανι). Τυλιξα το ρολο και το εβαλα σε μια φορμα του κεικ. Εψησα το ψωμι για 45 λεπτα σε μετριο φουρνο.



1 comment:

Juanita La Quejica said...

Πολύ τα ζηλεύω τα ψωμάκια σου!
Καλή Εβδομάδα!