Υλικα
1,450 γρ ροδακια καθαρισμενα αλλα οχι ξεφλουδισμενα
1,450 γρ ζαχαρη (απλη-χωρις ζαβολιες)
Χυμο απο 1 λεμονι
2 κλωναρακια βανιλια
Εκοψα τα ροδακινα σε 8α και εκεινα σε μικρα κομματακια. Τα ανακατεψα με την ζαχαρη στην μεγαλη μου κατσαρολα και τα αφησα στο ψυγειο μια νυχτα να ζουμιασουν. Την επομενη μερα τα εβαλα στη φωτια και προσθεσα δυο κλωναρακια βανιλια. Εβρασα την μαρμελαδα μεχρι να δεσει και προθεσα και το λεμονι. Εδωσα ακομη μια ‘βραση’ και το κατεβασα απο την φωτια. Κενωσα σε μεγαλω βαζω οσο η μαρμελαδα ηταν ακομη ζεστη.
Εγινε πολυ ομορφη. Το σιροπι ειναι διαφανο και τα φρουτα κρατησαν καλα το σχημα τους χωρις ομως να γινουν σκληρα.
2 comments:
Και του χρόνου!
Αχ ναι Κικιτσα μου. Και του χρονου με υγεια.
Post a Comment