Saturday, 29 September 2007

.......και στην εκπνοη του χρονου

προλαβα την τελευταια καλοκαιρινη μαρμελαδα. Δεν ειχα σκοπο να φτιαξω μαρμελαδα ροδακινο, οταν ομως τα λευκοσαρκα νεκταρινια που αγορασα με τοσες προσδοκιες βγηκαν μαπα, τι αλλο μπορουσα να κανω?

Υλικα

1,450 γρ ροδακια καθαρισμενα αλλα οχι ξεφλουδισμενα

1,450 γρ ζαχαρη (απλη-χωρις ζαβολιες)

Χυμο απο 1 λεμονι

2 κλωναρακια βανιλια

Εκοψα τα ροδακινα σε 8α και εκεινα σε μικρα κομματακια. Τα ανακατεψα με την ζαχαρη στην μεγαλη μου κατσαρολα και τα αφησα στο ψυγειο μια νυχτα να ζουμιασουν. Την επομενη μερα τα εβαλα στη φωτια και προσθεσα δυο κλωναρακια βανιλια. Εβρασα την μαρμελαδα μεχρι να δεσει και προθεσα και το λεμονι. Εδωσα ακομη μια ‘βραση’ και το κατεβασα απο την φωτια. Κενωσα σε μεγαλω βαζω οσο η μαρμελαδα ηταν ακομη ζεστη.

Εγινε πολυ ομορφη. Το σιροπι ειναι διαφανο και τα φρουτα κρατησαν καλα το σχημα τους χωρις ομως να γινουν σκληρα.


2 comments:

kiki said...

Και του χρόνου!

Μελενια said...

Αχ ναι Κικιτσα μου. Και του χρονου με υγεια.