2 αυγα
200γρ ζαχαρη
200γρ βουτυρο
100 γρ μελασσα (προσωπικα θα χρησιμοποιουσα μελι για πιο δυνατο αρωμα)
1 κουταλακι τζιντζερ σκονη (οχι, οχι, οχι το φρεσκο τζιντζερ ειναι απαιχτο και πολυ φθηνο)
1 κουταλακι γαριφαλο
1 κουταλακι κανελα
2 κουταλακι baking
1 κουταλακι σοδα
λιγο αλατι
καναδυο σταγονες λεμονι (για το χατηρι της σοδας)
Χτυπησε την ζαχαρη με το βουτυρο. Προσθεσε το μισο αλευρι ανακατεμενο με το baking, την σοδα, το αλατι και τα μπαχαρικα. Προσθεσε την μελασσα και το λεμονι και τελειωσε με το υπολοιπο αλευρι. Η ζυμη, απ’ο,τι καταλαβα, βγηκε πολυ μαλακια και κολουσε. Την ανοιξε σε χοντρο φυλλο αναμεσα σε δυο λαδοκολες και εβαλε τα φυλα στο ψυγειο να σφιξουν. Μια αλλη εκδοχη θα ηταν (ναι ηρθε η ωρα της προσωπικης μου γνωμης) να εβαζε την ζυμη στο ψυγειο για καμια ωρα και να αχνιζε το τραπεζι καλα με αλευρι πριν ανοιξει το φυλο. Εκοψε με ευφανταστα κουπ πατ και εψησε σε μετριο φουρνο μεχρι να ροδισουν (10-15 λεπτα οχι παραπανω).
Η συνταγη ελεγε πως τα μπισκοτακια αυτα νοστιμιζουν με τον χρονο και χρειασοντα κανα-δυο βρομαδες για να ωριμασουν οι γευσεις. Καλα που εκανε διπλη δοση.
5 comments:
είναι πολύ πολύ νόστιμα και όμορφα, αφού λυπάσαι να τα φας!ιδίως τα ανθρωπάκια...εγώ μόνο τα αστεράκια δοκίμασα!...η ζύμη μου θυμίζει λιγάκι από αυτά τα ολανδικά μπισκότα, τις βάφλες(?) αλλά χωρίς την καραμέλα...πάντως πολύ νόστιμα!
ξέχασα να αφήσω ταυτότητα :p
Καλημερα Λουκουμακι, εισαι μαλακουλι και γλυκουλι? Δεν σε εχω ξαναδει
...Ναι, ναι και αφρατούλι και γλυκούλι, αλλά χωρίς κανέλα κατά προτίμηση:p πού κ πού μόνο λίγη:)
πολύ μ'αρέσουν οι συνταγές σου, γιατί είναι πραγματικές νοστιμιές. Καλή συνέχεια Μελένια!
Μωρέ μια ανακάλυψη που έκανα σήμερα... Μια "μελένια" μου "έφτιαξε" τη μέρα με τις συνταγές της!!! Α, από δώ και μετά θα παρακολουθώ και όταν μπορώ θα πραγματοποιώ κι έγώ μερικές.
Για τη γνωριμία : ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ :)
Post a Comment