Friday, 28 December 2007

mocha ή moka τελικα

Τα μπισκοτακια , κατα την γνωμη μου, χωριζονται σε δυο βασικες κατηγοριες: τα νοστιμα και αυτα που γινονται ευκολα και φτιαχνουν ομορφα σχεδιακια! Κατα καιρους, προσπαθω να νοστιμισω την ευκολη ζυμη και νομιζω οτι αυτη η παραλλαγη μοκας ειναι νοστιμοτατη. Η ζυμη, δε, ειναι τοσο μα τοσο καλοβολη που θα μπορουσα να την φτιαχνω καθε μερα.

½ φλιτζανι βουτυρο
½ φλιτζανι καφετια ζαχαρη
2 κουταλακια γλυκου ψιλοκομενους κοκκους καφε
2 κουταλακια γλυκου κακαο
Πρεζα αλατι
1 κροκο αυγου
1 κουταλια σουπας λικερ καφε
1 ½ αλευρι
Σοκολατα για βουτιες.

Ανακατεψα με το μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη και προσθεσα το αυγο και το λικερ. Λιγο λιγο προσθεσα και το αλευρι ανακατευμενο με το κακαο, τον καφε και το αλατι. Ζυμωσα σε μπαλιτσα και την αφησα λιγο στο ψυγειο (για καλο και για κακο). Ανοιξα, εκοψα, εψησα και βουτηξα τα αστερακια μου σε λιωμενη σοκολατα.

2 comments:

Julia_Dream said...

Μελενια σε χασαμε! Ολα καλά?? :-)

Μελενια said...

ναι, δοξα τω Θεω, απλα λιγα τρεξιματα παραπανω :-)