Sunday 23 March 2008

θεμελια.

Ακομη ενα κεικ που αξιζει να δικομασει κανεις ειναι το κεικ με κακαο της κυριας Βασουλας (οχι αυτης με την καρυδοπιτα-μια αλλης πολυ προκομενης κυριας). Εχει πολυ ιδιαζουσα γευση και μενει νοστιμα νωπο ακομη και την δευτερη μερα.


250 γρ. μαργαρίνη
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζανι του καφέ κονιάκ
2 φλυτζανι ζάχαρη
4 κουταλιές κακάο
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
4 αυγά

Ζεστανα σε κατσαρολα το νερο με την μαργαρινη, το κονιακ, την ζαχαρη και το κακαο. Το αφησα να κρυωσει καλα καλα. Χτυπησα τα αυγα με το αλευρι και το μπεικιν και προσθεσα και τα υπολοιπα υλικα. Ο χυλος βγαινει αρκετα νερουλος. Εριξα το μιγμα σε ενα ταψακι του φουρνου (ορθογωνιο στο μεγεθος κολας Α4). Εψησα για 50 λεπτα στους 180 βαθμους.

No comments: