Sunday 25 May 2008

Μεθεόρτια

Προσπαθησα να κανω ευκολα ντονατς, χωρις μαγια και ‘περιμενε’. Δεν εμεινα ενθουσιασμενη ομως. Βγηκαν λιγο σφιχτα παραπανω και δεν ειχαν το ‘ανοικτο’ ψιχουλο που εχω στο μυαλο μου οταν σκεφτομαι ντονατς. Παντως δεν ηταν και για πεταμα. Πολυ ανετα προσφερονται ετσι ζεστα και στα γρηγορα.

Υλικα
4 κουταλιες ζαχαρη
1 γεματο κουταλακι baking powder
2 φλυτζανια αλευρι
Λιγο γαλα (περιπου ενα φλυτζανακι του καφε-οχι πολυ γεματο)
1 αυγο
2 κουταλιες λαδι

Ανακατεψα ολα τα υλικα (εκτος απο το αλευρι) στο μιξερ και αρχισα να προσθετω και το αλευρι σιγα σιγα. Ηθελα η ζυμη να μεινει οσο πιο μαλακια γινοταν (για να μην γινουν τα ντονατς σφιχτα). Την αναποδογυρισα στον μπαγκο που τον ειχαν πασπαλισει με μπολικο αλευρι. Εριξα κιαλο αλευρι απο πανω και ανοιξα την ζυμη σε χοντρο φυλο. Εκοψα με ενα μικρο ποτηρακι (σφηνακι) και τηγανισα σε μετρια προς χαμηλη θερμοκρασια μεχρι τα ντονατς να φουσκωσουν και να ψηθουν.

Τα αφησα σε αποροφητικο χαρτι να φυγουν τα πολλα πολλα λαδια και μερικα τα γεμισα με λιγη αριαωμενη μαρμελαδα (με το κορνε και το ειδικο μυτερο εργαλειο). Τα πασπαλισα με αχνη και αυτο ηταν. Τα εφαγα για πρωινο-ειχα και παρεα δεν τα εφαγα ολα μονη μου.

2 comments:

"ζαχαρούλα.." said...

βρε συ πολύ ωραία φαίνονται!!!!!!

φιλάκια, καλημέρες!!

Μελενια said...

ναι φαινονται πολυ καλα, και ηταν και νοστιμα (και πολυ γρηγορα!)