Sunday 1 June 2008

το πρωινο στο κρεβατι ειναι πασέ- "Ζήτω" το πρωινο στην αυλη!

Το πρωινο στο κρεβατι φερνει στο νου καινουργιους ερωτες, πολυτελει ξενοδοχεια, τεμπελιες και γενικα αλλες ‘προτεραιοτητες’. Το πρωινο στην αυλη ειναι της συντροφικοτητας. Ειναι κατι σαν ‘σε ξερω, σαν το φρεσκο ψωμι: η πεινα μου εχει πολλες φορες κορεστει’.

Ετοιμασα λοιπον ενα πρωινουλι στην αυλη. Τιποτε ιδιαιτερο, ψωμακια γεμιστα με λιαστη τοματα η ελια και ενα κεικ.

Ψωμακια γεμιστα

Η συνταγη, δεν εχει ουτε ιδιαιτερα υλικα ουτε εκτελεση που δεν εχω ξαναγραψει στο μπλογκ. Εφτιαξα μια ζυμη ψωμιου με πολυσπορο αλευρι, και αφου φουσκωσε την πρωτη φορα, την επλασα σε μπαλακια μεγεθος καρυδιου κρυβοντας μεσα μια λιαστη τοματα η μια ελια τα αφησα να φουσκωσουν την νυχτα στο ψυγειο. Το πρωι τα εψησα για να ειναι ζεστα και λαχταριστα.

Κεικ με κρανα

Αυτο το κεικ ειναι τεραστιο. Γινεται ανετα και σε ταψι αλλα εγω το εφτιαξα σε δυο δοσεις. Ενα μεγαλο στρογγυλο (φορμα 29 εκατοστων) και ενα μακρουλο με κακαο.

Υλικα
3 ½ φλυτζανια αλευρι
1 φακελακι
baking powder
½ κουταλακι σοδα φαγητου
Πρεζα αλατι
1 φλυτζανι κρανα αποξηραμενα (αυτα ειχα)
1 βιταμ
3 φλυτζανια ζαχαρη
6 αυγα
Ξυσμα απο 1 λεμονι
Βανιλια
1 φλυτζανι ‘αγνιτα’

Χτυπησα το βιταμ με τη ζαχαρη, προσθεσα και ολα τα μυρωδικα, το αλατι και την σοδα. προσθεσα την αγνιτα. Συνεχισα να χτυπαω προσθετοντας και τα αυγα εναλαξ με το αλευρι ανακατεμενο με το baking powder.Ανακατεψα τα κρανα με μια κουταλια απο το αλευρι και τα ‘διπλωσα’ στο μιγμα. Τα κρανα τα βρηκα τυχαια στο σουπερ μαρκετ, φανταζομαι πως ολα τα ξερα φρουτα θα μπορουσαν να βολεψουν. Εβαλα το κει στις φορμες. Την μεγαλη την εψησα στους 170 βαθμους για μια ωρα και ενα τεταρτο και την μικρη για 50 λεπτα

13 comments:

"ζαχαρούλα.." said...

μμμμμμμμμ... πολύ ενδιαφέρον!! thx ..

καλό μήνα!!!!!!!

Μελενια said...

χιχιχιχι καλο καλοκαιρι!!!

Anonymous said...

Ακούγεται και φαίνεται καταπληκτικό!!!
Αλλά...τι είναι η αγνιτα;
Είμαι καινούρια νοικοκυρά καί έχω λίγο μεσάνυχτα.
Ευχαριστώ
Κατερίνα.

"ζαχαρούλα.." said...

καλημέρες!!! πολλές!!

LAMBROS said...

Καλημέρα, συμφωνώ και επαυξάνω !!!

Χαζοχηνα said...

Γεια σας...καλησπερες απο μενα.

Η αγνιτα ειναι μια μαρκα ξυνογαλο (του Αγνο), η ΦΑΓΕ το λεει 'Δροσατο', η ΜΒΓΑΛ 'Vita Fresh'...αυτααααα

Anonymous said...

Χαζοχηνα σ ευχαριστω πολύ!Βέβαια εδω στο εξωτερικο δεν θα βρω ελληνικο, αλλα αν βαλω κεφιρ ή αριανι πειραζει;διοτι τετοιο βρισκω και στα γερμανικα σμ και στα τουρκικα μαγαζια.
Μια καλη μερα ευχομαι και καλο σκ.
Κατερινα

Χαζοχηνα said...

Καλημερα Κατερινα. Στη Γερμανια θα βαλεις Buttermilch, χωρις γευση-το απλο το ασπρο, ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πραγμα.

Καλη επιτυχια :-)

"ζαχαρούλα.." said...

καλησπέρα!!!!!!!!!

Anonymous said...

Σ ευχαριστώ πολύ χαζοχηνα μου!Εύχομαι ο,τι καλύτερο γιά σένα!
Κατερινα

Crazy Tourists said...

Ωραίο και λαχταριστό φαίνεται το κεκάκι!
Σου εύχομαι πολλά τέτοια όμορφα πρωινά!

CrazyTourist2

Anonymous said...

Καλημερα σ ολους!
Μελένια εκανα το γλυκακι!!!Μια σκετη νοστιμια, ενθουσιασε ολη την οικογενεια:γονεις, πεθερικα, παιδια,αντρουλη και μενα φυσικα που σ ευχαριστω για την υπεροχη συνταγη.
Παντα τετοια...
Κατερινα.

Μελενια said...

Πολυ χαιρομαι που εκανες 'θραυση' Κατερινα!

@Λαμπρο τι καλυτερο, ε ;-)

@Crazy tourists και στα δικα σας :-)