Sunday 15 June 2008

Παραλλαγη στο ιδιο θεμα


Τις προαλλες, εφαγα σε ενα καφέ ενα κεκακι με τυρι κρεμα που με ενθουσιασε. Λατρεψα τον συνδυασμο της στεγνης γευσης του τυριου με το αφρατο κεκακι. Οταν το συζητησα με συναδερφους, ανακαλυψα οτι ειναι μια πολυ κλασσικη αμερικανικη συνταγη που δεν δυσκολευτηκα καθολου να βρω. Τα δοκιμασα, μου αρεσαν και παραθετω την συνταγη.

Γεμιση τυριου
200γρ τυρι κρεμα (Φιλαδελφια)
1/3 φλυτζανιου ζαχαρη
1 αυγο
1 φακελακι βανιλια

Κεκακια
1 ½ φλυτζανι αλευρι
1 φλυτζανι ζαχαρη
1/3 φλυτζανι κακαο
1 κουταλακι σοδα φαγητου
Μια πρεζα αλατι
1/3 φλυτζανι σπορελαιο
1 φλυτζανι νερο
1 κουταλια σουπας ξυδι (για την σοδα)
1 φακελακι βανιλια

Για την γεμιση, χτυπησα ολα τα υλικα μαζι στο μιξερ σε δυνατη ταχυτητα. Το τυρι ηταν αρκετα σφιχτο και ηθελε χρονο για να γινει το μιγμα λειο.

Για τα κεκακια, ανακατεψα τα στεραια υλικα μαζι σε ενα μπωλ, σε ενα δευτερο ανακατεψα ολα τα υγρα υλικα μαζι. Εριξα τα υγρα στα στεραια και ανακατεψα καλα με το συρμα. Βγαινει αρκετα νερουλο το μιγμα.

Μοιρασα το μιγμα στης θηκες του ταψιου. Στις μισες, ειχα βαλει μαφινοχαρτακια ενω στις αλλες μισες δεν εβαλα. Απλα τις βουτυρωσα καλα. Εψησα στους 170 για μιση ωρα περιπου.

Τα μαφινακια που ειχαν ψηθει στα χαρτακια δεν πετυχαν. Τι τυρι ψηθηκε καπως ανωμαλα και δεν εμεινε στη μεση οπως θα επρεπε. Νοστιμα ηταν αλλα οχι και πετυχημενα. Αυτα που ψηθηκαν χωρις χαρτακια, εγιναν οπως τα περιμενα

4 comments:

"ζαχαρούλα.." said...

θα το δοκιμάσω και αυτό.. αν και απέχει από ότι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα!!! θα σε εμπιστευτώ!!!!!!!!!!!

καλημέρες!!!!!!!

Μελενια said...

Γεια σου Ζαχαρουλα, ναι δοκιμασε το, εχει πλακα! Η εμπιστοσυνη σου με τιμα και με φοβιζει λιγακι ;-)

"ζαχαρούλα.." said...

καλέ γιατί σε φοβίζει???????? είσαι τρελή????????

Αγγελική Ν said...

Ωραία τα muffins σου! Εξαιρετικά φαίνονται!
Από την μικρή πείρα που έχω με τα muffins, να προσέξεις ένα σημείο. Όταν ενώνεις τα υγρά υλικά με τα στεγνά, μην χτυπάς με σύρμα δυνατά. Ανακάτεψε απλά,ίσα να απορροφηθούν τα υγρά. Το αποτέλεσμα είναι πιο αφράτα και "σπυρωτά" muffins!