Sunday 29 March 2009

Δικαιολογιες

Εχασα τον φορτιστη της φωτογραφικης μηχανης (ενας απο τους λογους που χαθηκα για λιγο καιρο) και δεν μπορουσα να τον βρω πουθενα! Εχθες το πρωι κλαιγομουν στην μαμα μου για τον φορτιστη και μου προτινε να κανω φανουροπιτα! Πως το ειχα ξεχασει? Εφτιαξα λοιπον φανουροπιτα με την συνταγη που μου εδωσε η μαμα μου απο το τηλεφωνο. Εφτιαξα και η ιδια μια για σιγουρο αποτελεσμα.



Υλικα
3 φλυτζανια αλευρι
1 κουταλακι σοδα
1 baking powder
μια γερη πρεσα αναμικτα μπαχαρικα για κεικ (κανελογαρυφαλα και τετοια)
μια γερη πρεσα κανελα
μισο φλυτζανι καρυδια χοντροκομενα
1 φλυτζανι σταφιδες
2/3 φλυτζανι ελαιολαδο
1 φλυτζανι χυμο πορτοκαλι (απο κουτι)
1φλυτζανι ζαχαρη κρυσταλικη



Ανακατεψα τα στεραια υλικά, προσθεσα τον χυμο και μετα το λαδι. Στο τελος ανακατεψα και τα καρυδια μαζι με τις σταφιδες. Εψησα σε ταψι για 1 ωρα σε μετριο φουρνο. οπως ηταν αναμενομενο, μια ωριτσα μετα την φανουροπιτα βρηκαμε τον φορτιστη! Για την ακριβεια, αυτη που εφαγε την περισσοτερη φανουροπιτα ηταν και αυτη που τον βρηκε.

5 comments:

cook said...

χαχα...ετσι εκανε μια θεια μου οταν εχανε κατι...και παντα επιανε...εγω με τον αγιο εχω ειδικη σχεση...μου φανερωσε την κορη μου!-που δεν ελεγε με τιποτα να βγει απο την κοιλια μου!..οποτε τη φανουροπιτα την κανουμε φανουροτουρτα με μια τυπου κρεμ ανγκλαιζ απο πανω :)

Αγγελικη Ν said...

Ax και εμένα με διασκεδάζει πολύ αυτή η παράδοση!
Φτιάχνω και εγώ φανουρόπιτες με, ή χωρίς αφορμή και πάντα τις απολαμβάνω!

Δημήτρης said...

Αυτή είναι η σωστή συνταγή της φανουρόπιτας, έτσι την κάνει η γυναίκα μου μόνο που αντί σόδα βάζει αλυσίβα όπως η ..γιαγιά της απο τη Πόλη.Σας χάσαμε τόσο καιρό μα τώρα μάθαμε το λόγο.

Anonymous said...

Χαιρεται και μπραβο για το πολυ ωραιο μπλοκ.Χρωσταω και γω μια φανουροπιτα στον Αγιο και θα την φτιάξω αυτές τις μέρες.Πρωτη φορα θα κανω.Πες μου σε παρακαλω ζαχαρη δεν βαζεις σαυτη την συνταγη;Ευχαριστω πολυ.

Μελενια said...

ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια! Και εμένα μου έλειψε το μπλογκ.
Ανωνυμε-εχεις απολυτο δικαιο! Ξέχασα να γραψω την ζαχαρη-1 φλυτζανι παρακαλω.
Πηρα την υπολοιπη φανουροπιτα στο γραφειο σημερα (ειπα να μην την φαμε ολη μονες μας-η φανουροπιτα θελει και λιγο μοιρασμα). Η Ελληνιδα συναδερφος πηρε ενα κομματι στο σπιτι 'μπας και μενει εγκυος'. Αντε να δουμε!