Saturday, 16 February 2008

Eurovision ΄92?

Τα αγορασα πριν απο δυο εβδομαδες περιπου, τρεις βολβοι, με χοντρες πρασινες φυτρες και αναδυπλωμενα φυλλα. Πολλα υποσχομενα. Μολις μπηκα στο σπιτι το βραδυ της δευτερας, τα μυρισα για πρωτη φορα: ειχαν ανθισει. Σημερα, πια, εχουν την τιμητικη τους, ολα τα ανθακια εχουν ανοιξει και πνιγομαστε απο την μυρωδια.

Το κεικ στο φοντο ειναι ενα της στιγμης-χωρις μιξερ.

Υλικα
Μηλο ¾ περιπου (το δικο μου ηταν μεγαλο)

½ βιταμ
¾ κουπας ζαχαρη (να μην γινει πολυ γλυκο)
3 αυγα
½ φλυτζανι γιαουρτι
2 φλυτζανια αλευρι
½ φακελακι
baking powder
Λιγη κανελα
Μαλακωσα το βιταμ, το χτυπησα με το συρμα με την ζαχαρη, προσθεσα αυγα και γιαουρτι και μετα το αλευρι. Εγινε ενα αρκετα σφιχτο μειγμα. Το αδειασα στη φορμα και εβαλα και το μηλο κομμενο ‘κυδωνατο’ απο πανω. Το εψησα, στους 180 για πανω απο μια ωρα (75 λεπτα).

Φανταζομαι οτι σε καναδυο μερες θα αρχισουν να μαραινονται . Σνιφ

1 comment:

Giorgos Varvakis said...

Καλημέρα σας!! Υπάρχει πρόσκληση για συμμετοχή σας στο "Παιχνίδι του Βιβλίου" ΕΔΩ:http://mpalos.blogspot.com/2008/02/blog-post_26.html

Φυτέψαμε κι εμείς 2 βολβούς προχθές και αναμένουμε...
Το κέικ φαίνεται πολύ καλό και εύκολο. Θα το ποιήσω άμεσα!!