Monday 21 July 2008

Ευκολα, γρηγορα, κεφατα!

Γλυκακι κατασκηνωτικο! Οποιος εχει προσβαση σε ψυγειο μπορει να φτιαξει και αυτον τον υπεροχα σοκολατενιο κορμο. Δειχνει μια καποια νοικοκυροσυνη, οπως και να το κανουμε, να φτιαχνει κανεις χειροποιητα γλυκα στο καμπιγκ!

Υλικα
1 κουτι ζαχαρουχο
1 ½ πτιμπερ
1 βουτυρο
8 κουταλιες κακαο
Λιγο ποτο (1 φλυτζανακι του καφε)

Εριξα το ποτο (ή γαλα, ή νερο) σε μια λεκανιτσα και μετα αμεσως το κακαο. Ανακατεψα καλα μεχρι να γινει το μιγμα μια σοκολατενια λασπη. Εριξα το βουτυρο μαλακο μαλακο και το ζαχαρουχο. Ανακατεψα την βαση καλα καλα και μετα εριξα και εναμιση πακετο πτιμπερ θρυματισμενα με τα χερια. Ανακατεψα και εβαλα σε μια φορμα του κεικ. Για πιο κατασκηνωτικες καταστασεις, το μιγμα μπορει να γινει ρολο σε λαδοκολα η ακομα και να κρυωσει σε ενα μπωλακι και μετα να αναποδογυριστει σε πιατο και να κοπει ‘σαν τουρτα’. Ετσι ευκολα, γιατι με τετοια ζεστη δεν θελουμε την βγαζουμε στην κουζινα!

5 comments:

"ζαχαρούλα.." said...

πριν δύο-τρεις ημέρες.. έκανα ανάρτηση με αυτό το γλυκάκι...

τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!!

καλημερούδια!!

Μελενια said...

Ναι ναι!!! Ακριβως η ιδια συνταγη! Μου την εδωσε η μαμα μου απο το τηλεφωνο!

~Αερικό~ said...

Αγαπητή Μελένια.
Χαίρομαι που ανακάλυψα το blog σου.
Η συνταγή είναι καταπληκτική.Το έφτιαξα (βάζοντας για υγρό, μισό φλ.γάλα και μισό φλ. κονιάκ). Γλυκός πειρασμός. Αν συνεχίσω να γράφω και να φτιάχνω τις συνταγές σου, σε λίγο καιρό με βλέπω να φαρδαίνω και να φαρδαίνω...:-)
Να είσαι καλά, να δημιουργείς.

Pink_Fish said...

Το λατρεύω αυτό το γλυκό! Θυμάμαι που το έφτιαχνε η μητέρα μου όταν ήμασταν μικρά, και το τσακίζαμε εγώ και τ’ αδέλφια μου. Η μυρωδιά του μπισκότου με το κακάο, άπαιχτη! Θα το φτιάξω λίαν συντόμως

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.