Τις είχα χρόνια μανία τις τάρτες με κολοκύθα! Εικονικές αμερικανιές οι pumpkin pies, λοιπόν. Ας είναι.
½ βιτάμ
1 κουταλιά ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
Παγωμένο νερό (αρκετό για να γίνει ζύμη)
Για την γέμιση
Μια μικρή κολοκύθα (1 κιλό περίπου)
150 μλ κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά μπαχαρικά για σπεκουλάς
Για την γέμιση, έκοψα την κολοκύθα σε τέταρτα και την έψησα στο φούρνο για περίπου 2 ώρες. Η κολοκύθα ψήθηκε όμορφα και εγινε σχεδόν διάφανη! Την ξεφλούδισα και την ανακάτεψα με τα υπολοιπα υλικά της γέμισης.
Άνοιξα την ζύμη σε χοντρό φύλο και έντυσα ένα μικρό ταψάκι (περίπου 25 εκτατοστά διάμετρος). Άδειασα την γεμιση και διακόσμισα με τα φυλαράκια. Τα φυλαράκια έγιναν πολύ εύκολα με ειδικό κουτ πατ, πρεπει να παραδεχτώ πως δεν θα είχα την υπομονή να τα φτιαξω χωρίς το κουτ πατ.
Ο ήρωας της τάρτας αυτής είναι το ταψάκι της! Ενα ταψάκι απο βαρύ αλουμίνιο, με πλαγιαστά τοιχώματα και το απαραίτητο περιθώριο για να ισορροπησουν τα σχεδιάκια. Το αγόρασα απο την Αμερική, όταν ήμουν ταξίδι για δουλεια. Έτσι, όταν οι συνάδερφοι αγόραζαν ρούχα, αρώματα και gadgets, η καλή σου η Μελένια εψαχνε με πάθος ταψάκια, κουπ πατ και βιβλία μαγειρικής. Ας είναι.
2 comments:
Αγάπη μου όταν ήσουν φοιτήτρια στην
Αγγλία τα 'ιδια έκανες κάθε φορά
στις διακοπές σου που ερχόσουν πάντα
κουπ πατ έφερνες και διάφορα υλικά
φόρμες γιά πουτίγκες.Μεράκι είναι
αυτό.Η τάρτα σου φαίνεται λαχαριστή.
Μπράβο Μελένια.
Φιλάκια ακόμη μία μαμά
Χαχα, και 'γω λέω ποιός με λέει 'αγάπη μου' και ξέρει για την τρέλα που κουβαλάω :-)
Έτσι είναι, ακριβώς όπως μερικές μερικές κουβαλάνε γλάστρες και φυτά απο τις διακοπές τους.
Post a Comment