Sunday 28 December 2008

Πακέτο

Ανάμεσα σε γαλοπούλες, κράνα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα το ημερολόγιο της κουζίνας μου θύμιζε πως έφτασε η ώρα για την μαρμελάδα πορτοκάλι. Αξιώθηκα λοιπόν να την φτιάξω. Οπως πάντα ακολούθησα την συνταγή της κυρίας Βουτσινά (απο τον Γαστρονόμο) που μου βγαίνει πάντα πολύ καλή. Είμαι έτοιμη για τον χειμώνα λοιπόν. Τα άδεια βαζάκια μου περιμένουν υπομονετικά την δική τους μαρμελάδα (τι θα είναι άραγε?)

Για την μαρμελάδα αγόρασα όμορφα πορτοκάλια, ακέρωτα και βιολογικά. Ο βιολογικός μανάβης είχε και υπέροχα μανταρίνια στα οποία δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Για να τα τιμήσω όπως τους άξιζαν τα πήρα μαζί μου προστά στην τηλεόραση και τα περιποιήθηκα βλέποντας το love actually. Σήμερα το πρωί έφτιαξα και μια τουρτίτσα με τα υπόλοιπα μανταρίνια και με ένα χυμό μανταρίνι που είχε αρχίσει να κουράζεται στο ψυγείο.

Υλικά
1 παντεσπάνι (απο την κατάψυξη)
250μλ κρέμα γάλακτος χτυπημένη χωρίς ζάχαρη
Σιρόπι, χυμό και ποτό για το σιρόπιασμα της τούρτας.

Μια δόση κρέμα μανταρίνι
1 φλυτζάνι χυμό μανταρίνι απο μανταρίνια
1 φλυτζάνι χυμό μανταρίνι κουτιού
Ξύσμα απο 1 μανταρίνι

4 κροκους
6 κουταλιές της σούπας άμυλο πατάτας (και με νεσεστέ γίνεται φαντάζομαι)
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Έβαλα τον χυμό σε κατσαρόλα να βράσει. Σε ένα μπωλ χτύπησα τα υπόλοιπα υλικά με το σύρμα. Πρόσθεσα λίγο λίγο και τον καυτό χυμό (αργά αργά για να μην κόψει το αυγό). Επέστρεψα το μίγμα στην κατσαρόλα και έβρασα ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα μέχρι να γίνει κρέμα. Κολησα μεμβράνη στην κρέμα και την έβγαλα στην αυλή για να κρυώσει εντελώς. Οταν κρύωσε ανακάτεψα την κρέμα με την χτυπημένη σαντιγύ.

Για να συναρμολογήσω την τούρτα, έβαλα ένα δισκάκι παντεσπάνι στην πιατέλα και το σιρόπιασα καλά. Έβαλα κρέμα, παντεσπάνι (πάλι καλά σιροπιασμένο) και πασάλειψα όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα. Στόλισα την τούρτα με φετάκια μανταρίνι.

3 comments:

"ζαχαρούλα.." said...

καλή χρονιάαααααααααααααα..... αγάπη και υγεία!!!!

φιλιάααααααααααααα...........

"ζαχαρούλα.." said...

που είσαι εσύ???????????????????????????????????????

Μελενια said...

Εδω είμαι. Τρεχάματα που δεν με αφήνουν να κάνω τίποτε ευχάριστο πια! Αχχ!!!