Την καταψυξη την σεβομαι και την αγαπω. Τωρα τελευταια, ομως, εχει παραγεμισει απο παμπολες δημιουργιες μου (μερικες πετυχημενες αλλες οχι και τοσο) και ηρθε η ωρα της εκαθαρισης.
Κατι αποτυχημενα μαφινακια πορτοκαλι λοιπον, κατεληξαν να γινουν πολυ επιτυχημενες τρουφες. Η συνταγη ειναι, παλι, της μαμας μου.
200γρ σιροπι καλοδεμενο (απο γλυκο κουταλιου ειναι ιδανικο)
200 μλ κρεμα γαλακτος
300γρ κουβερτουρα
½ φλυτζανι καρυδια
300γρ αποτυχημενα μαφινακια (και με πετυχημενο κεικ φανταζομαι θα γινονται)
2 κουταλιες σουπας κακαο
τρουφα κτλ για περιτυλιγμα.
Ελιωσα την κουβερτουρα και την ανακατεψα με την κρεμα γαλακτος που ειχα επισης ζεστανει λιγο. Εκοψα τα μαφινακια σε κυβακια και ανακατεψα ολα τα υλικα μαζι. Αφησα το μιγμα το ψυγειο να σφιξει και επλασα σε μπαλακια που τυλιξα σε ασπρη τρουφα, σκουρη τρουφα και σε ψιχουλα απο (αποτυχημενα) μπισκοτακια.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Εντυπωσιακό πως από τισ αποτυχίες μπορεί να βγει κάτι τόσο πετυχημένο...
Δείχνουν νόστιμα.
Post a Comment