Tuesday, 5 February 2008

Κομητης

Λενε πως η σοκολατα ειναι αισθησιακο γλυκο, ερωτικο, σεξι. Δεν συμφωνω. Τα λενε αυτοι που δεν γευτηκαν ποτε ενα τραγανο και συγχρωνως μελωμενο σιροπιαστο. Ενα γλυκακι μερακλιδικο, απογειωτικο, με αρκετα μπαχαρικα για να μας ξυπναει αλλα και αρκετη ζαχαρη για να μας αποκοιμιζει.
Το σαββατοκυριακο λοιπον μοιραστηκα ενα ταψι μπακλαβα, με τους Κουρδους γειτονες αλλα και με μια 'παρουσια', ας την πουμε, 'Χ'.
Γι'αυτο...φετος αφηνω τις σοκολατες στους Βελγους. Θα ξαναφτιαξω σιροπιαστο και θα το ξανασερβιρω χωρις κουταλοπιρουνα.

7 comments:

Julia_Dream said...

Η τεχνολογία στις υπηρεσίες της τεχνης της μαγερικής!! Καλώς μας ξανάρθες Μελένια! :-)

Anonymous said...

Μελένια καλώς μας ήρθες. Την συνταγή του γλυκού μπορόυμε να έχουμε?

Μελενια said...

Καλως σας βρηκα, μου ελειψε το blogging με τα τρεχαματα. Η συνταγη του μπακλαβα δεν ηταν τιποτε ιδιαιτερο και, να πω την αληθεια, ντραπικα να την γραψω. Τα υλικα ειναι 500γρ φυλλα, 1 φλυτζανι καρυδια χοντροκομμενα, 1 κουταλακι κανελα, 1 πλακα βουτυρο. Το σιροπι το εφτιαξα με ενα φλυτζανι ζαχαρη και ενα νερο (τα εβρασα για 10 λεπτα περιπου σε μετρια φωτια να κοχλασουν και στο τελος εριξα και περιπου μια κουταλια της σουπας χυμο λεμονι). Βουτυρωσα το ταψι, εστρωσα 5 φυλλα βουτυρωνοντας τα, εριξα μερικα καρυδια και κανελα, παλι καναδυο φυλλα, παλι καρυδια,τα υπολοιπα φυλλα. Τα εκοψα, το εψησα σε μετριο φουρνο παντω κατω για 4ο λεπτα περιπου. Το σιροπιασα, αυτο.

Provato said...

συμφωνώ!!!

Anonymous said...

Μελένια μας έλειψες πολύ όσο για τον
τεμπελομπακλαβά σου δεν τρελάθηκα
αλλά αν είναι γιά τον Χ όλα χαλάλιν του.
φιλάκια πολλά η Αγγελό σου.

Anonymous said...

Μελένια μας έλειψες πράγματι πολύ
και οσ αναφορά τον τεμπελομπακλαβά
σου σκασίλα μας! αλλά αν είναι για
τον Χ όλα χαλάλιν του.
φιλάκια η Αγγελό σου.

Μελενια said...

Βρε βρε, τι καλη παρεα! Αντε να στρωθω στο μαγειρεμα λοιπον!!!