Tuesday 18 November 2008

μπαμπαδάκια θείας Ανθούλας

Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στα μπαμπαδάκια και τα σαβαρέν? Σίγουρα θα μπορούσα να το βρω στο google, αλλά όχι απόψε. Υποψιάζομαι πως τα μπαμπαδάκια της θείας Ανθούλας είναι μάλλον σαβαρέν αλλά όπως και να έχει, είναι υπέροχα ζουμερά και γλυκά.

Κέικ
1 1/2 φλύτζάνι αλέυρι που φουσκώνει
1 1/2 φλύτζάνι ζάχαρι
5 αυγά
2 βανίλιες.
σιρόπι
1 φλύτζάνι νερό
1 φλύτζάνι ζάχαρη
μισό λεμόνι

200μλ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ με λίγη άχνη
κερασάκια για το γαρνίρισμα.

Για τα κεκάκια χτύπησα τα αυγά με την ζαχαρη και την βανίλια μέχρι να φουσκώσουν καλά καλά. Πρόσθεσα και το αλέρι ανακατεύοντας απαλά. Εψησα σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς) για περίπου μια ώρα. Χώρισα τα κεκάκια στη μέση και τα σιρόπιασα κρύα με κρύο σιρόπι. (έτσι λέει η θεία Ανθούλα: κρύο-κρύο). Τα γέμισα με την σαντιγύ και τα στόλισα με κερασάκια. Κάθονται χαρούμενα στο ψυγείο για καναδύο μέρες και ακόμη μια-δύο αν δεν τα έχω γεμισει με την κρέμα.

6 comments:

Crazy Tourists said...

Ας είναι και μπαμπαδάκια και σαβαρέν, λαχταριστά φαίνονται να είναι, οπότε πρόβλημα ουδέν!

Anonymous said...

Ωραιότατο το γλυκάκι της θείας, μα εγώ θα προτιμήσω τις ζαβολιές της μανούλας σου!

Anonymous said...

Γεια σας από το Ι Cook Greek (free press μαγειρικής) συγχαρητήρια στο blog σας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο επόμενο τεύχος Ι Cook Greek (θα κυκλοφορήσει αρχές Δεκεμβρίου μαζί με FAQ) θα ξεκινήσουμε ένα αφιέρωμα στα blog μαγειρικής. Με περιγραφή του blog, τι να δοκιμάσετε, ποιοι σχολιάζουν, τι έξτρα υπάρχει, διεύθυνση και την αγαπημένη σας Χριστουγεννιάτικη συνταγή!

Περιμένουμε λοιπόν από σας την αγαπημένη σας Χριστουγεννιάτικη συνταγή. Σε τίτλο ή αν έχετε χρόνο και όρεξη αναλυτικά. Εδώ στο blog σας, μέχρι τη Δευτέρα 24 του μηνός αν είναι εύκολο παρακαλούμε (άτιμα deadline!!!).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Adam!

Υ.Γ.1: Το πρώτο αφιέρωμα περιλαμβάνει τα εξής blog: Φαγάκια κλπ, Ψαρότοπος, Φιλία Κέικ και Συμπάθεια, Food Junkie not Junk Food, Magica de Spell is cooking, Hungry For Life και Αθήναιου Βορβορυγμοί.

Υ.Γ.2: To αφιέρωμα μετά την προβολή στην εφημερίδα θα ανέβει και στο site μας.

Μελενια said...

Γειά σας Adam, φανταστικό το I cook Greek σας διαβαζω συχνά! Η αγαπημένη μου Χριστουγεννιάτικη συνταγή είναι οι κουραμπιέδες της γιαγιάς μου. Δεν μπορώ να φανταστώ Χριστούγεννα χωρίς αυτούς και τους φτιάχνω από φοιτήτρια. Η συνταγή πάντα η ίδια-δεν βελτιώνεται το τέλειο. Καθε χρόνο πάιζω με τα σχήματα, τα αμύγδαλα (ολοκληρα/κομμένα, μέσα/έξω), την άχνη, και ίσως με την θερμοκρασία και τον χρόνο ψησίματος. Η συνταγή είναι στο blog(απο πέρισύ :-)

"ζαχαρούλα.." said...

αυτά είναι τα λεγόμενα "σαβαρέν"?????????

θεά είσαι!!!

Anonymous said...

εχω την εντυπωση πως τα μπαμπαδακια περιέχουν και μαγια...