Monday 1 December 2008

Μεγάλη επιτυχία

Θα γίνει και θα ξαναγίνει. Όποτε θα θέλω μια σίγουρη συνταγή, αυτό θα κάνω! Δροσερή γεύση από τα φρούτα, νοστιμο μπισκότο που τριβαλιάζεται στο στόμα και εύκολο εύκολο εύκολο!!!!!

Για την ζύμη
300γρ αλεύρι
1 βιτάμ
1 βανίλια
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη.

Για το φρούτο (κεράσι)
2 κονσέρβες μεγάλες βύσσινα
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας νεσεστέ
Μισό φλυτζάνι ζάχαρη

Για την γέμιση φρούτου, στράγγιξα τα κεράσια απο το ζουμί τους. Έβαλα το ζουμί με την ζάχαρη σε κατσαρόλα. Οταν ζεστάθηκε το ζουμί, πρόσθεσα και τον νεσεστέ λιωμένο σε λίγο νερό. Ανακάτεψα βράζοντας μέχρι να δέσει το ζουμι. Εριξα τα κεράσια και περίμενα να κρυώσει η ‘κερασόκρεμα’. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά καλά δεμένη, κάτι σαν κρέμα ζεστή.

Για την ζύμη, μαλάκωσα το βιτάμ στον φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς να λιώσει εντελώς(!) και πρόσθεσα την ζάχαρη και την βανίλια. Ανακάτεψα καλά με ένα κουτάλι και έριξα και το αλέυρι. Ξανα-ανακάτεψα καλα. Το μίγμα δεν γίνεται ποτέ συμπαγές σαν ζυμη, παραμένει ψιχουλωτό. Άπλωσα τα 2/3 του μίγματος σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ και το πάτησα να πάει παντού. Έριξα την κρέμα και από πάνω ψιχούλιασα το υπόλοιπο μίγμα της ζύμης. Έψησα το γλυκό στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει λιγάκι. Το έβγαλα απο τον φούρνο και το έκοψα ενώ ήταν ακόμη ζεστό. Τα άφησα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί τους και τα έβγαλα με προσοχή και αγάπη (και μεταλική σπάτουλα!).
Επειδή το κερασογλυκό βγήκε πολύ νόστιμο έφτιαξα ακόμη ένα ταψί με γέμιση βατόμουρα της κατάψυξης. Δεν θυμάμαι την αναλογία για την κρέμα βατόμουρου, έχει πολύ καιρό που την έφτιαξα.

6 comments:

Anonymous said...

Γλυκιά μου μελένια. Τελευταία σε ανακάλυψα και περιμένω με αγωνία κάθε φορά να δω τι καινούριο θα γράψεις.Το γλυκό πραγματικά πολύ νόστιμο και εύκολο!
Ευχαριστώ γλυκούλα!

Μια μαμά

Anonymous said...

Μελένια μου πολύ ωραίο φαίνεται το
γλυκό σου και από τα υλικά του
πιστεύω θα είναι πολύ νόστιμο
μπράβο σου επείσης οι φορτωγραφίες
σου πολύ ωραίες.
φιλάκια μία ακόμη μαμά.

Anonymous said...

Πωπω Μελένια, μου τρέχουν τα σάλια, είναι από τα γλυκάκια που λατρεύω...
Μπράβο, μπράβο, κικιΤΡι

Μελενια said...

Μητέρες-Ευχαριστώ για τα πολύ καλά σας λόγια! Καλές επιτυχίες :-)
foodandmentaltherapy-είναι η πρώτη φορά που το έφτιαξα (το βάσισα σε μια παλιότερη συνταγή με λεμονόκρεμα) και το λάτρεψα-χιχιχ

Anonymous said...

Πω πω!
Είσαι θεα! Έχω το Σάββατο απόγευμα κάλεσμα στο σπίτι για φίλες και θα το φτιάξω, μαζί με την διάσημη χαλουμόπιτα της μητέρας μου. Αυτή γίνεται βασικά σαν κέικ αλμυρό, όπου τρίβεις 2 ποτήρια χαλούμι βάζεις γάλα, αυγά, τον απαραίτητο (φρέσκο) δυόσμο, ΒΡ, μαστίχα κπανισμένη με ίγη ζάχαρη και αλεύρι (ελπίζω να μην ξέχασα κάτι) και ραντίζεις με σουσάμι. Είπα να σου δώσω κι εγώ μια συνατγούλα στους χίλες τόσες που μας έδωσες εσυ!
φιλια

κωνσταντίνα

Μελενια said...

χμμμ υπέροχη ακόγεται η χαλουμόπιτα. Καλά να περάσεις με τις φίλες σου :-)