Sunday, 5 August 2007

Βροχερη μερα (ξανα)

Ποια είναι η χρησιμότερη συσκευή στην κουζινα? Η καταψυξη φυσικα! Και σημερα που ειχα λιγο χρονο την στοκάρισα με σουδακια.


Υλικα

1 φλυτζανι νερο

½ βιταμ

1 φλυτζανι αλευρι

4 αυγα.

Έβαλα το νερό με το βιταμ σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και όταν έφτασε σε σημείο βρασμού το κατέβασα από τη φωτιά και έριξα το αλεύρι μονομιάς. Ανακάτεψα καλά μέχρι το μίγμα να στερεοποιηθεί και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Έριξα και τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας σαν τρελή. Έβγαλα τα σουδακια με το κορνε και τα έψησα σε δυνατό φούρνο (200C) για 15 λεπτα και σε μετριο φουρνο (175 C) για 30 λεπτα ώστε να ξεραθούν καλα. Τα εκλεισα σε πλαστικες σακουλες και τα εβαλα στη καταψυξη.

3 comments:

Carol said...

Sorry, I can't read greek, but i can read pictures and what it tells me is that it looks very delicious!
Carol.

Anonymous said...

ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ.....
γίνονται έτσι εύκολα όπως... διαβάζεται;; :)

Μελενια said...

Ναι cookthebook τα σουδακια ειναι πραγματικα παν-ευκολα. Θελουν μονο καλη παρεα γιατι το ψησιμο ειναι λιγο της υπομονης!!!