Thursday, 23 August 2007

συναντηση με την τεχνολογια

Αυτη ειναι μια από τις λιγες φορες πoυ χρησιμοποιησα μιξερ για να φτιαξω μπισκοτα. Και οχι οποιοδηποτε μιξερακι! Ειχα στην διαθεση μου ενα από αυτά τα θηρία που στεκονται μονα τους και φτιαχνουν την ζυμη βγαζοντας σου την γλωσσα. Κατι σαν ‘δεν σε χρειαζομαι’. Πρεπει να παραδεχτω ότι το μιξερ τα πηγε πολύ καλα. Ισως, βεβαια να εχασα κατι από το συναισθημα τις ικανοποιησης, νομιζω μου έλειψε η επαφη με την ζυμη. Τα μπισκοτα βγηκαν μια χαρα βεβαια-μαλακα και τραγανα συγχρόνως-οπως ταιριαζει σε μπισκοτακια με τοσα λιπαρα (!)


Υλικα

170γρ αχνη

50 γρ κακαο

330γρ βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου

2 αυγα

550 γρ αλευρι

ζαχαρη κρυσταλλική

Εβαλα όλα τα υλικα (εκτος από την κρυσταλλικη ζαχαρη) στον καδο του μιξερ και τα χτυπησα με το χτυπητηρι του κεικ μεχρι να μαζευτουν σε ζυμη. Εβαλα την ζυμη στο ψυγειο για μια ωρα περιπου να σφιξει και να ξεκουραστει. Επλασα την ζυμη σε μακρυα κορδονια και τα τσουλησα στην ζαχαρη. Τα εκοψα σε μπισκοτα και τα εψησα σε μετριο φουρνο (170 C) για 10-15 λεπτα.


No comments: