Tuesday 21 August 2007

προσφορα στο συνολο

Οι διακοπες δεν ηταν μονο ξαπλες και παραλιες. Μαγειρεψα κιολας, βεβαια. Μια μερα ξυπνησα από τα χαραματα και ειπα να κανω κατι νοστιμο για τους υπολοιπους της παρεας. Θα εφτιαχνα φρεσκο ψωμι αλλα βαριομουν το ζυμωμα και τελικα εκανα κατι με ετοιμο φυλλο κρουστας. Κατι παρομοιο ειχα δει πριν από χρονια στην τηλεοραση (μαλλον η κα Βεφα). Δεν θυμόμουν την συνταγη και η παρακατω βγηκε λιγο στην πορεια βασισμενη, σε αναλογιες, στην κρεμα για ‘bread and butter pudding’.


Υλικα

1 πακετο φυλλα κρουστας (απ'τα λεπτα)

1 πακετο βιταμ

Για την κρεμα

1 ποτηρι ζαχαρη

5 αυγα

½ ποτηρι γαλα

1 φακελακι βανιλια

αχνη και κανελα για το σερβιρισμα.

Ελιωσα το βιταμ στο φουρνο μικροκυμματων. Με ένα πινελο βιταμωσα καλα το πυρεξ και εβαλα τα φυλλα σουρωμενα-πατσαβουριασμενα. Όταν τα φυλλα τελειωσαν και γεμισε το ταψι, τα περιχυσα με το λιωμενο βιταμ και τα εβαλα σε μετριο φουρνο μεχρι να ψηθουν λιγο χωρις όμως να παρουν πολύ χρωμα (περιπου 15 λεπτα). Εβγαλα το γλυκο από το φουρνο και το περιχυσα με την κρεμα που ειχα φτιαξει χτυπωντας όλα τα υλικα μαζι με το συρμα. Επεστρεψα το γλυκο στο φουρνο και το εψησα μεχρι να ψηθει και να χρυσισει.

No comments: