Sunday, 21 October 2007

Σαφαρι

Τα παιχνιδια δεν σταματαν στον Oetker. Επιτρεπονται και στην κουζινα και ενιοτε τα αποτελεσματα δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητα. Διέβην, λοιπον, τον Ρουβικώνα (ετσι κλινεται?) και προσπαθησα να φτιαξω ενα κεικ ριγέ.



Η συνταγη της ζυμης ειναι ½ δοση κεικ γιαουρτι, το οποιο χωρισα ξανα στα δυο και στο ενα μισο προσθεσα 2 γεματες κουταλιες της σουπας κακαο και ενα σπλας γαλα.

Λαδωσα το ταψακι μου και αρχισα να βαζω διαδοχικα μια κουταλια ασπρο μιγμα και απο πανω μια κουταλια καφετι μιγμα. Το αποτελεσμα ηταν ομοκετροι κυκλοι απο διαφορετικα χρωματα ζυμης. Ειναι λιγο μπελαλιδικο αλλα νομιζω αξιζει τον κοπο.

6 comments:

Δώρα said...

Μελένια μου υπέροχο κέικ!
Να ρωτήσω:οι κουταλιές ζύμης που βάζεις στο ταψάκι είναι της ίδιας ποσότητας;Γιατί βλέπω ότι η βάση είναι πιο μεγάλη και όσο ανεβαίνει,μικραίνει.

elie said...

Τι όμορφο που είναι!!!

Μελενια said...

Καλημερα Βασικα οι κουταλιες ειναι πανω κατω οι ιδιες, αλλα η δευτερη σπρωχνει (και πλαταινει) την πρωτη κτλ κτλ. Παντως το μιγμα καλα ειναι να ειναι λιγο νερουλο να πεφτει απο το κουταλι (αλλιως ζοριζομαστε περισσοτερο).

Anonymous said...

Είναι πρωτότυπο, Μελένια. Μπράβο!

kiki said...

Κέικ ζέβρα έπρεπε να το πεις! Πολύ όμορφο έγινε!

Μελενια said...

Ονειρομαγειρεματα: ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ ονομασα ολα τα αρχεια με αυτο το κεικ. Την ιδια σκεψη ειχαμε :-)