500γρ αλευρι (ισως και λιγο παραπανω μεχρι να γινει η ζυμη σφιχτη)
2 κουταλακια baking powder
1 φλυτζανι (πανω-κατω) γκουντα η οποιοδηποτε κιτρινο τυρι.
1 φλυτζανι ανακατο ηλιελαιο με βιταμ
½ φλυτζανι παγωμενο νερο.
Μαυροπιπερο χοντροτριμμενο
Ανακατεψα το αλευρι με το baking powder και χοντροτριμμενο πιπερακι. Εριξα το ηλιελαιο και το βιταμ οπως επισης και το τριμενο τυρι. Εχυσα το νερο παγωμενο και ζυμωσα να μαζευτει η ζυμη. Εβαλα την ζυμη στο ψυγειο να ξεκουραστει (φουσκωνει η γλουτενη και το ζυμαρι γινεται πιο ελαστικο).
Αυτη τη φορα επλασα τη ζυμη μπαστουνακια και τα τυλιξα στο σουσαμι. Με την ιδια ζυμη φτιαχνω τυρενια αστερακια και αλλα σχεδιακια.
3 comments:
Αυτά θα τα φτιάξω λίαν συντόμως. Να μη σου πω βαστιέμαι τώρα να μην τα κάνω...
σλουρπ.....δειχνουν τελεια...θελω να τα κανω κι εγώ!
ειναι πολυ νοστιμα τα ατιμα. Ομως κομενα με κουπ πατ τελικα γινονται καλυτερα. ψηνονται πιο καλα νομιζω-γραφω μασουλοντας και γεμιζω σουσαμια το πληκτρολογιο χαχα
Post a Comment