Tuesday, 6 November 2007

0 + 2

Βγηκαν τα κρανα! Ας ειναι καλα τα παλληκαρια απο το Ocean Spray που μας τα εστειλαν, στην ωρα τους, ομορφα συσκευασμενα. Τι βιταμινες, τι αντιοξιδωτικα..τους αξιζει αυτη η σουπερ υγιεινη συνταγη.


4 φλυτζανια αλευρι
2 φακελακια baking powder
1 φλυτζανι φρεσκα κρανα (επρεπε να ειχα βαλει παραπανω)
½ φλυτζανι ψιλοκομενο γλυκο πορτοκαλι (μονο φλουδα)
1 φλυτζανι ζαχαρη
ξυσμα απο 1 λεμονι
πρεζα αλατι
1 αυγο (ναι μονο ενα!)
¼ πλακας βιταμ (ναι μονο αυτο!)
1 ½ φλυτζανι γαλα

Δεν ειναι ακριβως κεικ, μοιαζει με μαφιν, αλλα και δεν χρειαζεται να φαγωθει φρεσκο οπως τα μαφιν. Γινεται γρηγορα και η γευση ειναι εντυπωσιακα καλη.
Ανακατεψα ολα τα στεγνα υλικα μαζι (εκτος απο τα κρανα) σε μεγαλουτσικο μπωλ. Ανακατεψα το βιταμ (λιωμενο και κρυωμενο) με το γαλα και το αυγο. Ανοιξα μια λακουβιτσα στα στεγνα υλικα και εριξα ολα τα υγρα μονομιας. Ανακατεψα να βραχτουν τα στεγνα υλικα και, για να μην παρα-ανακατευτει, σε καποια φαση ανυποπτη εριξα και τα κρανα.
Το μιγμα βγηκε καλο στην υφη, σφιχτουτσικο αλλα οχι και μπετον. Το εβαλα στην λαδωμενη φορμα του κεικ και εψησα για 1 ωρα και 5 λεπτα περιπου στους 160ο C. Σημερα βρισκεται στην 4 μερα του και ειναι ακομη αφρατο και πεντανοστιμο, μεχρι και η Σισκα το αρεσε.

No comments: