Ηταν να μην βρω το κουπ πατ με τις καρδουλες... δεν με σταματουσε τιποτα!
6 comments:
Anonymous
said...
Αγαπητή Μελενια καλημέρα. Σε διαβαζω εδω και λιγο καιρο και χθες τολμησα να φτιάξω το σοκολατοκεικ της κ.νίτσας που προτείνεις αλλά ψήνοντας το στους 250 για 15min κάηκε από πάνω ενώ απο μέσα ήταν τελείως άψητο.Τελικά το συνέφερα κάπως με 25 λεπτα επιπλέον ψήσιμο στους 180 αλλά αναρωτιέμαι αν εσένα σου έχει πετύχει με αυτη τη θερμοκρασία που δίνεις. Χαιρετίσματα από Κεφαλονιά!
Ναι, ετσι το φτιαχνω στους 250 για 15 λεπτα. Αν δω οτι καιγεται βαζω λιγο αλουμινοχαρτο απο πανω. Επισης, δεν το ξεφορμαρω αμεσως (δεν γινεται) και ισως να ψηνεται και στην φορμα λιγακι παραπανω.
Η αυθεντικη συνταγη (και η μαμα μου) λενε πως πρεπει να ψηθει στους 250 για 15 λεπτα. Το να μεινει μεσα αψητο και ρευστο ειναι ακριβως το ζητουμενο. Οταν αρχισα να το πρωτοφτιαχνω φοβομουν αυτο το 250(!) και το εψηνα πανω κατω σαν εσενα-εχω καταστρεψει πολλα κεικ με αυτον τον τροπο και εχω κανει μεγαλο χαμο στην κουζινα. Το κεικ δεν εκανε αρκετη ΄κρουστα' και διαλυοταν στο ξεφορμαρισμα.
Ολοι οι φουρνοι διαφερουν ο ενας απο τον αλλον και ειναι πιθανο ο δικος σου να ειναι δυνατοτερος απο τον δικο μου. Επισης, εγω βαζω τα κεικ παντα στην χαμηλοτερη 'θεση' του φουρνου.
Ευχαριστώ για την απάντηση, το κέικ μετά από 15min ήταν πολυ ρευστό(εως ωμό)μέσα και το φοβήθηκα.Θα το ξανακάνω όμως γιατί από γεύση ήταν πολύ καλό και θα το αφήσω έτσι άψητο.Ελπίζω να μην είναι σαν μους με κρούστα !
Ετσι! Και εγω το λατρευω αυτο το πετσετακι! Το εφτιαξε η γιαγια μου η συνονοματη. Ειναι πλεγμενο με βελονα(αυτη του ραψιματος)! Εγω η αχρηστη φυσικα, δεν μπορεσα να μαθω την τεχνη...
6 comments:
Αγαπητή Μελενια καλημέρα.
Σε διαβαζω εδω και λιγο καιρο και χθες τολμησα να φτιάξω το σοκολατοκεικ της κ.νίτσας που προτείνεις αλλά ψήνοντας το στους 250 για 15min κάηκε από πάνω ενώ απο μέσα ήταν τελείως άψητο.Τελικά το συνέφερα κάπως με 25 λεπτα επιπλέον ψήσιμο στους 180 αλλά αναρωτιέμαι αν εσένα σου έχει πετύχει με αυτη τη θερμοκρασία που δίνεις.
Χαιρετίσματα από Κεφαλονιά!
Γεια σου Ελενα,
Ναι, ετσι το φτιαχνω στους 250 για 15 λεπτα. Αν δω οτι καιγεται βαζω λιγο αλουμινοχαρτο απο πανω. Επισης, δεν το ξεφορμαρω αμεσως (δεν γινεται) και ισως να ψηνεται και στην φορμα λιγακι παραπανω.
Η αυθεντικη συνταγη (και η μαμα μου) λενε πως πρεπει να ψηθει στους 250 για 15 λεπτα. Το να μεινει μεσα αψητο και ρευστο ειναι ακριβως το ζητουμενο. Οταν αρχισα να το πρωτοφτιαχνω φοβομουν αυτο το 250(!) και το εψηνα πανω κατω σαν εσενα-εχω καταστρεψει πολλα κεικ με αυτον τον τροπο και εχω κανει μεγαλο χαμο στην κουζινα. Το κεικ δεν εκανε αρκετη ΄κρουστα' και διαλυοταν στο ξεφορμαρισμα.
Ολοι οι φουρνοι διαφερουν ο ενας απο τον αλλον και ειναι πιθανο ο δικος σου να ειναι δυνατοτερος απο τον δικο μου. Επισης, εγω βαζω τα κεικ παντα στην χαμηλοτερη 'θεση' του φουρνου.
Ελπιζω να σε βοηθησα
Ευχαριστώ για την απάντηση,
το κέικ μετά από 15min ήταν πολυ ρευστό(εως ωμό)μέσα και το φοβήθηκα.Θα το ξανακάνω όμως γιατί από γεύση ήταν πολύ καλό και θα το αφήσω έτσι άψητο.Ελπίζω να μην είναι σαν μους με κρούστα !
Εγω εκτός του οτι ζήλεψα τα μπισκοτάκια και ευχαρίστως θα μύριζα και θα έτρωγα 2-3 τώρα, μου άρεσε πολύ και το πετσετάκι από κάτω!
Ετσι! Και εγω το λατρευω αυτο το πετσετακι! Το εφτιαξε η γιαγια μου η συνονοματη. Ειναι πλεγμενο με βελονα(αυτη του ραψιματος)! Εγω η αχρηστη φυσικα, δεν μπορεσα να μαθω την τεχνη...
Post a Comment