Thursday 22 November 2007

Πειρα(γ)ματα χ 2

Με την μαμα μου πειραματιστηκαμε και με αλμυρα κουλουρακια. Αυτο που θελαμε ηταν να φτιαξουμε πραγματικα, βουτυρατα μπατον σαλε που λιωνουν στο στομα. Δοκιμασαμε δυο συνταγες, μια που ειδαμε στην τηλεοραση και μια που φτιαξαμε μονες μας και την βασισαμε σε συνταγες για γλυκα βουτυρατα κουλουρακια. Περιτο να σας πω πια ηταν η καλυτερη (η δικια μας φυσικα!!!). Παντως πρεπει να παραδεχτω πως και η συνταγη της τηλεορασης εφτιαξε πολυ νοστιμα κουλουρακια-απλα δεν ειχαν αυτη την melt in the mouth ιδιοτητα. Λοιπον, φορ δε ρεκορντ οι συνταγες:

Μπατον σαλε τηλεορασης

500γρ κιλό αλεύρι
300 γρ.βούτυρο
2
αυγά
100 γρ νερό
50 γρ.κεφαλοτύρι
20 γρ. αλάτι

Ανακατεψαμε ολα τα υλικα μαζι και φτιαξαμε ζυμη που αφησαμε στο ψυγειο για καμια ωρα. Πλασαμε κουλουρακια (με πολλα γελια και κουτσομπολια), τα στριμωξαμε καλα καλα στο ταψι (δεν φουσκωνουν), τα αλειψα με αυγο και τους εριξα και παπαρουνοσπορο για την ομορφια. Τα ψησαμε στους 180 βαθμους για 20 λεπτα. Πρεπει να στεγνωσουν καλα χωρις να παρουν υπερβολικο χρωμα.

Μπατον σαλε καταπληκτικα!!

1 βουτυρο φρεσκο (ναι ειναι αναντικαταστατο!)
2 αυγά
1 φλυτζανι κεφαλοτυρι
3
φλυτζανια αλευρι
1 κουταλάκι
baking powder

Ανακατεψαμε ολα τα υλικα μαζι και φτιαξαμε μια πολυ καλοβολη ζυμη που δεν χρειαζοταν πολυ ψυγειο. Πλασαμε σε κουλουρακια (με ακομη πιο πολλα γελια και κουτσομπολια) και διακοσμησαμε με σουσαμι. Ψησαμε στους 180 βαθμους για 20 λεπτα.

No comments: