Friday 30 November 2007

χαζομαρας συνεχεια


Ηταν να μην βρω το κουπ πατ με τις καρδουλες... δεν με σταματουσε τιποτα!

6 comments:

Anonymous said...

Αγαπητή Μελενια καλημέρα.
Σε διαβαζω εδω και λιγο καιρο και χθες τολμησα να φτιάξω το σοκολατοκεικ της κ.νίτσας που προτείνεις αλλά ψήνοντας το στους 250 για 15min κάηκε από πάνω ενώ απο μέσα ήταν τελείως άψητο.Τελικά το συνέφερα κάπως με 25 λεπτα επιπλέον ψήσιμο στους 180 αλλά αναρωτιέμαι αν εσένα σου έχει πετύχει με αυτη τη θερμοκρασία που δίνεις.
Χαιρετίσματα από Κεφαλονιά!

Μελενια said...

Γεια σου Ελενα,

Ναι, ετσι το φτιαχνω στους 250 για 15 λεπτα. Αν δω οτι καιγεται βαζω λιγο αλουμινοχαρτο απο πανω. Επισης, δεν το ξεφορμαρω αμεσως (δεν γινεται) και ισως να ψηνεται και στην φορμα λιγακι παραπανω.

Η αυθεντικη συνταγη (και η μαμα μου) λενε πως πρεπει να ψηθει στους 250 για 15 λεπτα. Το να μεινει μεσα αψητο και ρευστο ειναι ακριβως το ζητουμενο. Οταν αρχισα να το πρωτοφτιαχνω φοβομουν αυτο το 250(!) και το εψηνα πανω κατω σαν εσενα-εχω καταστρεψει πολλα κεικ με αυτον τον τροπο και εχω κανει μεγαλο χαμο στην κουζινα. Το κεικ δεν εκανε αρκετη ΄κρουστα' και διαλυοταν στο ξεφορμαρισμα.

Ολοι οι φουρνοι διαφερουν ο ενας απο τον αλλον και ειναι πιθανο ο δικος σου να ειναι δυνατοτερος απο τον δικο μου. Επισης, εγω βαζω τα κεικ παντα στην χαμηλοτερη 'θεση' του φουρνου.

Ελπιζω να σε βοηθησα

Anonymous said...

Ευχαριστώ για την απάντηση,
το κέικ μετά από 15min ήταν πολυ ρευστό(εως ωμό)μέσα και το φοβήθηκα.Θα το ξανακάνω όμως γιατί από γεύση ήταν πολύ καλό και θα το αφήσω έτσι άψητο.Ελπίζω να μην είναι σαν μους με κρούστα !

Julia_Dream said...

Εγω εκτός του οτι ζήλεψα τα μπισκοτάκια και ευχαρίστως θα μύριζα και θα έτρωγα 2-3 τώρα, μου άρεσε πολύ και το πετσετάκι από κάτω!

Χαζοχηνα said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Μελενια said...

Ετσι! Και εγω το λατρευω αυτο το πετσετακι! Το εφτιαξε η γιαγια μου η συνονοματη. Ειναι πλεγμενο με βελονα(αυτη του ραψιματος)! Εγω η αχρηστη φυσικα, δεν μπορεσα να μαθω την τεχνη...