Monday, 16 July 2007

Εστια

Το Σαββατο ειχα επισκεψεις. Ηρθαν στις τρεις το μεσημερι για ‘καφε’. Εφτιαξα τα μπισκοτακια με τυρι μαζι με μια κις λορεν και ο καφες εγινε μπυριτσα.


Υλικα

Ζυμη

215 γρ αλευρι

100 βιταμ

1 κροκος

Καναδυο κουταλιες νερο


Γεμιση

2 πιπεριες κερατα

1 (περιπου) φλυτζανι τριμμενο κιτρινο τυρι

4 αυγα

Πιπερι

8 φετες μπεικον.

½ φλυτζανι γαλα


Για να φτιαξω την ζυμη, ετριψα το βιταμ στο αλευρι μεχρι να γινει σαν ψιχουλα. Προσθεσα τον κροκο και λιγο νερο ισα-ισα να γινει μια συμπαγης ζυμη χωρις να κολλαει. Εβαλα την ζυμη στο ψυγειο για περιπου ενα μισαωρο (μεχρι να πλασω και να φουρνισω την πρωτη λαμαρινα τυρομπισκοτακια). Απλωσα την ζυμη στην ταρτιερα και την καλυψα με λαδοκολλα και αβραστο ριζυ. Εψησα την βαση σε μετριο φουρνο για 15 λεπτα. Μετα απο 15 λεπτα, αφαιρεσα το ριζυ και την λαδοκολλα και περασα την βαση με λιγο κροκο αυγου αραιωμενο με νερο (την προηγουμενη ειχα φτιαξει μπεζεδες και ειχα κροκους περισευμα). Επεστρεψα στο φουρνο και εψησα για ακομη 10 λεπτα μεχρι η βαση να γινει χρυσαφια. Για την γεμιση, απλωσα το μπεικον και τις κομμενες πιπεριες στη βαση και περιχυσα με το μιγμα τυριου, γαλακτος, αυγων, πιπεριου. Φουρνισα ξανα μεχρι να λιωσει το τυρι, να στεραιοποιηθουν τα αυγα και να ερθει να μοσχομυρισει.

No comments: