Friday, 6 July 2007

Waste not, want not.

Εχθες στο σουπερ μαρκετ βρηκα ωριμες, μυρωδατες μπανανες σε καταπληκτικη τιμη! Συνηθως πουλουν αγουριδες και δεν πιστευα στα ματια μου οταν ξεπουλουσαν τις μοναδικες μπανανας που αξιζει να φαει κανεις. Αγορασα υπερβολικα πολλες και εφτιαξα αυτο το ‘κατι-σαν-κεικ’ για να μην μου χαλασουν. Η συνταγη ειναι βασισμενη σε ενα μπανανοκεικ μιας παλιας γνωστης. Του προσθεσα καρυδια και ξυσμα πορτοκαλιου, νομιζω ‘ανεβαζει’ την γευση.


Υλικα

4 μεγαλες ωριμες μπανανες λιωμενες οχι πολυ καλα

75 γρ καρυδια (το 75γρ δεν ειναι απολυτο-ετυχε)

½ κουταλακι γλυκου κανελα

220 γρ αλευρι που φουσκωνει

Ξυσμα πορτοκαλιου

110 γρ βιταμ

175 γρ σκουρη ζαχαρη

2 αυγα.

Λιγο γαλα, (καναδυο κουταλιες ισα-ισα το μιγμα να πεφτει απο το κουταλι)

Χτυπησα ολα τα υλικα, εκτος απο τις μπανανες και τα καρυδια, στο μιξερ μεχρι να γινουν σαν κεικ. Ανακατεψα και τα καρυδια με τις λυωμενες μπανανες και εψησα το μειγμα σε φορμα του κεικ για 1 ½ ωρα σε μετριο φουρνο.

2 comments:

betty said...

Αγαπητή μελένια, δοκίμασε επίσης μπανανοκέικ με καφέ στιγμής και καρύδα μέσα κι από πάνω επικάλυψη σοκολάτας με καρύδα...ίσως έχω και συνταγή φυλαγμένη, θα κοιτάξω!

cook the book said...

εγώ αντί για ξύσμα πορτοκάλι βάζω κομματακια σοκολατας...