Wednesday, 18 July 2007

Under the influence (ποιανου?)


Η θερμοκρασια επεσε λιγο (ακομη) εχθες και ειχα ορεξη για κεικ, οχι τοσο για την γευση του οσο για την μυρωδια του. Κεικ να ψηνεται, καφες να σταζει και ποιος εχει αναγκη τις καταγαλανες θαλασσες?
(απ: ‘Η Μελενια, κυριε Δικαστα’)



Υλικα

5 μπαλακια stem ginger,

2 κουταλιες σιροπι απο τα μπαλακια

1 κουταλια τριμενη φρεσκια ginger

175 γρ βιταμ

175 γρ ζαχαρη

3 αυγα

1 κουταλια σιροπι για τηγανιτες

225 γρ αλευρι που φουσκωνει

1-2 σπλας γαλα

Εκανα και γλασο (οχι θα μου ξεφευγε)

Λεμονι, αχνη.

Πατηκωσα τα μπαλακια στην πρεσα του σκορδου. Προσθεσα ολα τα υγρα υλικα. Χτυπησα την ζαχαρη με το βιταμ. Προσθεσα ολα τα υγρα υλικα και ξαναχτυπησα. Προσθεσα το αλευρι. Κοντεψα να καψω το μιξερ. Εριξα ενα σπλας γαλα. Το μιξερ ανασανε. Εριξα ενα δευτερο σπλας γαλα. Το μιξερ μου εκλεισε πονηρα το ματι. Εψησα το κεικ στην πανεμορφη, καταπληκτικη, ανεπαναληπτη, ασυλληπτη, φορμα μαφινς μου, σε μετριο φουρνο για τρια τεταρτακια. Τελικα πολυ αφινιτι το λεμονι με το τζιντζερ.

No comments: