Wednesday, 11 July 2007

Περιμενοντας το Σαββατο

Καλοκαιριας συνεχεια και ειπαμε να φτιξουμε ενα ζελεδακι. Κατι ελαφρυ και δροσερο. Στην πορεια το light ζελεδακι μεραμορφωθηκε σε κατι απο ‘Tudor’. Αν δεν παιξουμε και λιγακι.....


Υλικα

2 κουτια ζελε κερασι light

1 κονσερβα βυσσινα

½ κιλο στραγγιστο γιαουρτι με 0% λιπαρα

Εφτιαξα το ενα ζελε και αντι για κρυο νερο εβαλα το ζουμι απο τα βυσιννα. Εριξα και τα βυσσινα και εβαλα την στωση σε φορμα του κεικ στο ψυγειο.

Για την δευτερη στρωση εκανα το κλασσικο μιγμα ζελε-γιαουρτι. Οταν επηξε καλα η πρωτη στρωση, εριξα και το δευτερο μιγμα και περιμενα να πηξει.

Το αναποδογυρισα, το φωτογραφησα και του χυμηξα!

4 comments:

elie said...

Πανέμορφο!

kiki said...

Για πες λεπτομέρεις για το ζελέ-γιαούρτι, τη 2η στρώση, γιατί θέλω κι εγώ να το φτιάξω. Μ' αρέσουν τα κεράσια-βύσσινα στα γλυκά...

Μελενια said...

Τιποτα ιδιαιτερο, εφτιαξα το ζελε οπως εγραφε το κουτι και το ανακατεψα καλα καλα με μισο κιλο απαχο στραγγιστο (καμια φορα και κουαρκ που ειναι φτηνοτερο). Δεν ειναι καμια πολυ εξυπνη συνταγη αλλα γινεται εντυπωσιακο και νοστιμο (το πιο σημαντικο).

kiki said...

Α τόσο απλά. Ευχαριστώ!