Tuesday 24 July 2007

Για να με καλοπιανω

Μερικες μερες το πρωινο ξυπνημα ειναι αφορητο. Η ιδεα οτι πρεπει να παω στο γραφειο (και μου αρεσει η δουλεια μου!) με σκοτωνει. Γι’αυτες τις μερες λοιπον, εφτιαξα κεικομπισκοτακια πρωινου, ετσι για να με καλοπιανω και να ξεφευγω λιγο απο το γιαουρτι με corn flakes.


Συμπεριφερονται αψογα στην καταψυξη και σηκωνουν πολλα ‘παιχνιδια’ με γευσεις. Τα συγκεκριμενα ειναι φτιαγμενα με φυστικοβουτυρο αντι για βιταμ η βουτυρο και κομματακια σοκολατας. Τα ιδια φτιαχνονται και με σταφιδες, καρυδια και κανελα η με κομματακια αποξηραμενα φρουτα και αλλα ξηροκαρπια.

Υλικα

1 φλυτζανι νερο

1 φλυτζανι φυστικοβουτυρο

1 ½ φλυτζανι ζαχαρη

2 αυγα

1 φακελλακι βανιλια

2 ½ φλυτζανι αλευρι

1 πρεζα baking powder

1 κουταλακι σοδα

2 φλυτζανια νιφαδες βρωμη

100γρ σοκολατα γαλακτος κομμενη κομματακια

Ανακατευω ολα τα υλικα μαζι και τα βαζω για κανενα μισαωρο στο ψυγειο. Βαζω γεματες γεματες κουταλιες απο το υλικο σε ταψι και ψηνω τα γλυκακια μου για περιπου 15-20 λεπτα σε μετριο φουρνο, η μεχρι να ροδισουν ελαφρα.

2 comments:

Anonymous said...

Ερώτηση 1: Νιφάδες βρόμης = all bran?
Ερώτηση 2: Βγαίνουν μαλάκα ή σκληρά και πόσα κομμάτια?

Η φωτό PERFECT ΗΟΝΕΥ!

Μελενια said...

Νιφαδεσ βρωμης=quaker oats (τα πουλουν και σε αλλες μαρκες ειναι σαν πατηκωμενη βρωμη). Βγαινουν μαλακα-αλλα οχι αφρατα σαν κεικ εχουν πιο πολυ μεστη υφη. Βγαινουν αρκετα κομματια-περιπου εικοσι αναλογα βεβαια και ποσο μεγαλα θα τα κανεις. Καλημερα σου