Sunday 8 July 2007

Ηλιος!

Επιτελους, εχουμε ηλιο! Το γιορταζουμε με πισινες (του δημου οχι δικες μας φυσικα), παγωτα και λιασιμο!!!

Για να κανω το παγωτακι του σουπερ μαρκετ, πιο τσαχπινικο και να μην παρει χαμπαρη την τεμπελια μου η συναδερφος που ηρθε για καφε, εφτιαξα απλα μπισκοτακια για το παγωτο. Τα ειχα παντα μανια αυτα τα langues de chat αλλα υπεθετα οτι θα ειναι και ζορικα στην εφαρμογη. Δεν ειναι ομως!!! Πηρα την συνταγη μεσω Lotus sametime (κατι σαν chat που εχουμε στο γραφειο) απο μια συναδεφο στη Γαλλια, ειμαι αδιαντροπη το ξερω.

Υικα

60 γρ βουτυρο

60 γρ αλευρι

60 γρ ζαχαρη

2 ασπραδια

1 φακελλακι βανιλια

Ελιωσα το βουτυρο, το αφησα να κρυωσει (χωρις να στεραιοποιηθει ξανα) και ανακατεψα ολα τα υλικα μαζι. Τα αφησα στο ψυγειο για κανενα μισαωρο (δεν ξερω γιατι και ουτε μπορει να φανταστω τι μπορει αν γινει αν δεν το κανω). Εβαλα λουριδιτσες με το κορνε στο λαδωμενο ταψι και εψησα σε μετριο φουρνο για κανενα δεκαλεπτο, ισως και παραπανω, μεχρι οι γλωσσιτσες να απλωσουν και να γινουν και λιγο καφετιες.


3 comments:

Anonymous said...

Ορίστε και εγώ έλεγα τι λείπει από το ωραίο μου παγωτό....φυσικά αυτά τα ωραιότατα μπισκοτάκια, τα οποία θα το συνοδεύουν.

Μελενια said...

Ετσι, ετσι Λια, εσυ θα κανεις το παγωτο (που ειναι ζορι και εγω δεν τολμαω) και εγω θα κανω τα μπισκοτακια που γινονται στο πι και φι :-)

Anonymous said...

Και τα παγωτά που φτιάχνω στο πι και φι γίνονται, αν έχεις παγωτομηχανή όπως εγώ. Αν δεν έχεις, θέλεις λίγο παραπάνω χρόνο δηλ. στο πι και ψι...χαχα!!!