Sunday 15 July 2007

Με μια παγωμενη μπυρα

Τα κουλουρακια-μπισκοτακια αυτα τα εφτιαχνε ανεκαθεν η θεια μου. Βεβαια η θεια τα εφτιαχνε με κεφαλοτυρι και τα εκοβε με κουτ πατ αλλα και η δικη μου εκδοχη ειναι αρκετα καλη.



Υλικα

125 γρ βιταμ

500γρ αλευρι

1 φακκελακι baking powder

150 γρ τριμμενο κιτρινο τυρι

Μισο φλυτζανι σπορελαιο

Μισο φλυτζανι νερο

Πιπερι

Σουσαμι αρκετο

Λιγο αυγο για αλειμα.


Ανακατεψα το αλευρι με το baking powder, και το πιπερι. Εκοψα το βιταμ κομματακια και το ετριψα στο μιγμα του αλευριου μεχρι να γινει σαν ψιχουλα. Ανοιξα μια κακουβα στο αλευρι και εριξα το λαδι μαζι με το νερο. Ανακατεψα καλα και ζυμωσα σε μια μαλακη ζυμη που δεν κολουσε. Ανακατεψα και το τριμμενο τυρι ζυμωνοντας αλαφρα. Αφησα την ζυμη στο ψυγειο για 30 λεπτα περιπου.

Οταν εβγαλα την ζυμη την ζυμωσα παλι λιγακι σε αλευρωμενο τραπεζι για να βεβαιωθω οτι δεν κολλαει. Την χωρισα περιπου στα τρια (για ευκολια) και ανοιξα καθε τριτο σε χοντρο φυλλο. Περασσα το φυλο με χτυπημενο αυγο και εριξα πολυ πολυ σουσαμι. Τυληξα το φυλο με το σουσαμι σε ρολο και εκοψα λεπτα λεπτα μπισκοτακια. Τα αραδιασα σε λαμαρινα με λαδοχαρτο και τα εψησα σε μετριο φουρνο 15-20 λεπτα.

2 comments:

betty said...

Το ξαναλέω ότι οι συνταγές σου με βρίσκουν απολύτως σύμφωνη!

Anonymous said...

Τελειο!