
Υλικα
125 γρ βιταμ
500γρ αλευρι
1 φακκελακι baking powder
150 γρ τριμμενο κιτρινο τυρι
Μισο φλυτζανι σπορελαιο
Μισο φλυτζανι νερο
Πιπερι
Σουσαμι αρκετο
Λιγο αυγο για αλειμα.
Ανακατεψα το αλευρι με το baking powder, και το πιπερι. Εκοψα το βιταμ κομματακια και το ετριψα στο μιγμα του αλευριου μεχρι να γινει σαν ψιχουλα. Ανοιξα μια κακουβα στο αλευρι και εριξα το λαδι μαζι με το νερο. Ανακατεψα καλα και ζυμωσα σε μια μαλακη ζυμη που δεν κολουσε. Ανακατεψα και το τριμμενο τυρι ζυμωνοντας αλαφρα. Αφησα την ζυμη στο ψυγειο για 30 λεπτα περιπου.
Οταν εβγαλα την ζυμη την ζυμωσα παλι λιγακι σε αλευρωμενο τραπεζι για να βεβαιωθω οτι δεν κολλαει. Την χωρισα περιπου στα τρια (για ευκολια) και ανοιξα καθε τριτο σε χοντρο φυλλο. Περασσα το φυλο με χτυπημενο αυγο και εριξα πολυ πολυ σουσαμι. Τυληξα το φυλο με το σουσαμι σε ρολο και εκοψα λεπτα λεπτα μπισκοτακια. Τα αραδιασα σε λαμαρινα με λαδοχαρτο και τα εψησα σε μετριο φουρνο 15-20 λεπτα.
2 comments:
Το ξαναλέω ότι οι συνταγές σου με βρίσκουν απολύτως σύμφωνη!
Τελειο!
Post a Comment