Υλικα
Κρεμα ζαχαροπλαστικης μαμας
1λιτρο γαλα
200γρ ζαχαρη
120 γρ αλευρι
4 αυγα
1 φακελλακι βανιλια
50 γρ βουτυρο
Επιπλεον
6 μικρα κομματια σφολιατα κατεψυγμενη
Αχνη ζαχαρη
Ξεκινησα το γλυκο φτιχνοντας την κρεμα. Ζεστανα το γαλα μεχρι να φτασει σε σημειο βρασμου. Συγχρωνως, χτυπησα με το συρμα ολα τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το βουτυρο. Αρχισα να προσθετω και το καυτο γαλα λιγο-λιγο (για να μην κοψουν τα αυγα). Οταν ειχα προσθεσει ολο το γαλα, αναποδογυρισα το μιγμα στην κατσαρολα και εβρασα σε σιγανι φωτια ανακατευοντας συνεχεια με το συρμα (χωρις ομως να ξυνω και τον πατο της κατσαρολας - παντα κολλαει λιγο). Οταν εδεσε η κρεμα την αναποδογυρισα σε καθαρη κατσαρολα και προσθεσα και το βουτυρο. Aνακατεψα καλα για να λιωσει το βουτυρο και κολλησα μεβρανη στην επιφανεια της κρεμας για να μην πιασει πετσα. Την αφησα να κρυωσει καλα καλα.
Εψησα τα σφολιατακια μεχρι να φουσκωσουν και να χρυσισουν. Τα αφησα να κρυωσουν.
4 comments:
Μ'άρεσε η ιδέα με τα θρυματισμένα σφολιατάκια...μέχρι τώρα το κάνω με ολοκληρο φύλλο σφολιάτας ή σφολιατίνι μπισκοτάκια...αυτό εδώ είναι το καλύτερο μου φαίνεται...βάζω επίσης και μια...ιδέα από σαντιγύ στην επιφάνεια...:)
ωραίο σερβίρισμα παντως!
Και μοσχοβολιά από κανέλα και είναι τέλειο, μελένια, και εύκολο!!
Καλημερα,
Ναι ναι ειμαι πολυ καλη στα ευκολα! Τη σαντιγυ σε πια φαση την βαζεις cookthebook? Πανω ακριβως απο την κρεμα? Μου φαινεται εξυπνο κολπο.
Το σαββατοκυριακο τα ‘φτυσε το μοντεμ. Πρεπει να παραδεχτω οτι εβαλα τα κλαματα Γραφω σκαστη στη δουλεια και το βραδυ παμε επειγοντος για καινουργιο μοντεμ η καινουρια συνδεση, θα δειξει. Τι γκαντεμια!!!
λίγο καθυστερημένη η απάντηση...ας όψονται οι διακοπές :)
...λοιπόν τη σαντιγύ την βάζω πριν το γλυκό μπει στο ψυγείο να παγώσει..
φιλιά!
Post a Comment