Λιγο γαλα με ουισκι και μαρμελαδα για ποτισμα του ρολου
Μους κοκκινων φρουτων:
500μλ χυμο μηλου, αχλαδιου και φραμπουαζ αγοραστο.
7 φυλλα ζελατινη
2 κουταλιες σουπας ζαχαρη
300μλ κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε soft peaks
Εφτιαξα το ρολο και το αφησα να κρυωσει τελειως. Την επομενη μερα το περασα με πινελο με το μειγμα απο γαλα,αραιωμενη μαρμελαδα και ουισκακι. Για να φτιαξω το μους, μουλιασα την ζελατινα για κανενα 10λεπτο. Ζεστανα περιπου μισο φλυτζανι χυμο μαζι με την ζαχαρη μεχρι να φτασει στο σημειο βρασμου. Το κατεβασα απο την φωτια και προσθεσα την ζελατινη. Προσθεσα και τον υπολοιπο χυμο και ανακατεψα καλα. Προσθεσα και την μισοχτυπημενη ζελατινα και ανακατεψα προσεκτικα Εβαλα το μους στο ψυγειο να κρυωσει καλα και εντωμεταξυ εκοψα το ρολο λεπτο λεπτο. Εντυσα ενα μπωλακι με μεμβρανη και απλωσα τα φετακια του ρολου γυρω γυρω. Προσθεσα και το μους και το αφησα να κρυωσει καλα καλα. Το αναποδογυρισα σε ενα πιατο και αυτο ηταν.
1 comment:
Εμφανισιακά πάντως, σκέτη τέχνη είναι...
Post a Comment