Thursday 26 July 2007

Οπου να' ναι φτανω

Βρηκα συνταγη για βρωμομπισκοτακια, μεσω lotus notes αλλα αυτη τη φορα απο Αγγλιδα συναδερφο! Η συνταγη δεν μου εκατσε με την πρωτη, τα μπισκοτακια απλωσαν υπερβολικα και δεν εσφιξαν. Την πειραξα λιγακι και τελικα εγιναν φανταστικα! Καραμελωμενα, τραγανα και μαστιχωτα συγχρωνως. Παρακαλω, η δοκιμασμενη συνταγη:


Υλικα

200γρ αλευρι

150γρ ζαχαρη

100 γρ νιφαδες βρωμης

125 γρ βιταμ

100γρ σιροπι για τηγανιτες

1 κουταλακι γλυκου σοδα.

Ανακατεψα ολα τα υλικα μαζι και τα αφησα στο ψυγειο για μιση ωρα. Το κανω καθε φορα που μαγειρευω με βρωμη. Εφτιαξα μπαλακια και τα εβαλα στην λαδοκολλημενη λαμαρικα αφηνοντας αρκετη αποσταση μεταξυ τους. Εψησα τα μπισκοτακια σε μετριο φουρνο για περιπου 15 λεπτα. Τα μπισκοτακια απλωσαν (αλλα οχι πολυ!) και ροδοκοκκινισαν. Οχι, οχι δεν θα τα φαω ολα πριν την Κυριακη!

4 comments:

Anonymous said...

Εμένα πολύ ωραία μου φαίνονται, δεν ξέρω εσύ τι λες.
Το σιρόπι για τηγανίτες(που δεν ξέρω τι είναι γιατί εγώ τα φτιάχνω μόνη μου)με τι μπορώ να το αντικαταστήσω;
Μήπως με σιρόπι από γλυκά κουταλιού;

Μελενια said...

βρωμομπισκοτακια ειναι μπισκοτακια βρωμης χαχαχα
Παντως ειναι πολυ νοστιμα τα ατιμα. Το σιροπι που χρησιμοποιησα θα το αντιθηστουσα με μολλασα η με ισες ποσοτητες γλυκοζης και μελιου. Ο μετριος φουρνος ειναι στους 160 κελσιου τα περισοττερα γλυκα εκει τα ψηνω, τα μπισκοτα και κουλουροειδη και στον αερα.

Anonymous said...

kalhmera kai kalh bdomada kardoula!!! san ta xionia namai kai egw!!!otan psaxneis briskeis..!e!!kai ta brwmompiskotakia mou aresoun san idea,kai nostima!!filakiaaa!!

Anonymous said...

ti epathe to roloi sou paidaki mou?? einai 30-07 kai wra 08.01!!!