Tuesday 31 July 2007

Μανουλες και τραπεζωματα στο Yahoo

Ειμαι λιγο πεσμενη σημερα, σαν μια γλυκια μελαγχολια. Κατι τα γεννεθλια ενος πολυ αγαπημενου blogger κατι ενα υπεροχο τραγουδακι που ακουω σε συνεχες loop..πολυ θελει μια πειραματικη ζαχαροπλαστρια?

Μεχρι και οι πεταλουδες μου, που μεχρι εχθες φαινοντουσαν εντελως παιδικες, εγιναν ρομαντικες και θελουν να πεταξουν.


Υλικα

Μια δοση κεικ γλυκολεμονο ψημενο σε κεκακια

Κρεμα λεμονιου

2 λεμονια το χυμο

Αρκετο νερο

Λιγο ξυσμα λεμονιου

275 γρ ζαχαρη

50γρ νεσεστε

2 αυγα

25 γρ βουτυρο

Ξεζουμισα τα λεμονια και προσθεσα αρκετο νερο μεχρι το μιγμα να γινει 500γρ. Ζεστανα το μυρωδατο ζουμι καλα χωρις να το αφησω να βρασει. Ανακατεψα το νεσεστε, την ζαχαρη και τα αυγα καλα με το συρμα. Προσεκτικα και με σεβασμο αρχισα να προσθετω στο μιγμα των αυγων λιγο λιγο το ζεστο ζουμι ανακατευοντας συνεχως. Επεστρεψα στην κατσαρολα και εβρασα, ανακατευωντας συνεχως, μεχρι να πηξει η κρεμα. Δεν επηξε πολυ, ειναι ντελικατη κρεμα και δεν γινεται ποτε μπετον. Κατεβασα απο την φωτια και ανακατεψα το βουτυρο και το ξυσμα. Κολλησα μεμβρανη στην επιφανια της κρεμας και περιμενα υπομονετικα να κρυωσει.

Συναρμολογησα τα κεκακια και με το μαγικο μου ραβδακι (οι ζαχαροπλαστριες ειναι οι πιο ικανες μαγισσες, ρωτηστε οποια θελετε) τα μετετρεψα σε πεταλουδες. Ενα σμηνος ολοκληρο.

1 comment:

Αρης Δαβαράκης said...

Καλή μου ζαχαροπλάστρια, δεν ήθελα καθόλου να σε μελαγχολήσω με τα γενέθλιά μου! Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινα 54, δεν το φανταζόμουνα ούτε στα πιό τρελλά μου όνειρα οτι θα φτάσω σ΄αυτήν την ηλικία και θά χω και τόση όρεξη για ΟΛΑ! Ευχομαι καλό μήνα Αύγουστο και όλα τα καλά του κόσμου!