Sunday 3 June 2007

Τεμπελια κανταρια.....





Σημερα εκανα μονο τα απολυτως απαραιτητα και απολυτως απολαυστικα. Μεσα στα δευτερα ηταν και μια δοση ζυμης κουρου που γεμισα σε δυο παραλαγες: φετα-αυγο-μεντα και σοκολατα.

Την συνταγη για την ζυμη κουρου την βρηκα πριν απο χρονια στο πακετο απο ενα κιλο αλευρι (κοκκινο 'ανθος'). Απο τοτε την εχω δει και σε βιβλια-φυλλαδια και μπλογ με διαφορες μικροπαραλαγες ομως παντα η ιδια βαση. Ειναι εντυπωσιακα καλη και σχετικα απλη.

Συστατικα για την ζυμη

1 βιταμ (οπως παντα Unilever)
250 γρ γιαουρτι (αστραγγιστο)
αλευρι οσο παρει (παιρνει αρκετο)
1 φακελακι baking powder

Εκτελεση για την ζυμη

Με τα χρονια ψιλοξεχασα την 'πραγματικη' εκτελεση αυτης της συνταγης και την κανω συμφωνα με δικη μου εμπνευση. Μια χαρα τριφτοτατη βγαινει οποτε κατι πρεπει να κανω καλα. Μαλακωνω λοιπον την μαργαρινη στο φουρνο μικροκυματων (να μην λιωσει) και την ανακατευω, με ενα πιρουνι, με το γιαουρτι. Οταν ανακατευθουν καλουτσικα αρχιζω να ριχνω και το αλευρι ανακατευμενο με το baking powder. Ανακατευω με το πιρουνι και μετα βαζω και λιγο χερι (αργα η γρηγορα ολα χερι δε θελουν;). Προσθετω αλευρι μεχρι η ζυμη να ειναι μαλακια και να μην κολλαει. Βαζουμε την ζυμη στο ψυγειο να ξεκουραστει και αραζουμε και εμεις λιγακι.

Γεμιση 1:

Ανακατεψα περιπου 250 γρ φετα, 2 αυγα και καμια δεκαρια φυλαρακια μεντας ψιλοκομμενα (τα δικα μου ειναι απο αλανιαρα μεντα της αυλης).


Γεμιση 2: κομματακια σοκολατας η αλειμα σοκολατας (συνταγη οσονουπο).


Ε τι, να γραφω και εκτελεση; Τυροπιτακια ειναι.

1 comment:

Anonymous said...

Τη συνταγή την έχω κάνει και με μαγιά αντί για μπέϊκιν. Πάντως είναι fake κουρού. Γιατί αυτό που ονομάζουν κουρού στη Θεσσαλονίκη είναι μία ζύμη τριφτή όπως για τα πιτσάκια σου, χωρίς μπέϊκιν ή μαγιά και με ελάχιστο ζύμωμα.
Επαρχιώτισσα