Οι φετες, με βρωμη ή με πιο ψωμενια βαση, με γλασο ή χωρις ειναι μια εμφανισημη, νοστιμη και απλη λυση για γλυκακι. Αν και τωρα που καθομαι και δακτυλογραφω την συνταγη δεν μπορω να καταλαβω με τι μυαλο αποφασισα να συνδυασω σοκολατα, μπανανα και λεμονι! Φανταζομαι πως θα ηταν πολυ καλυτερο αν χρησιμοποιουσα βανιλια στο γλασο η αν αντικαταστουσα την μπανανα με λιγη μαρμελαδα πορτοκαλι και ξυσμα πορτοκαλιου στο γλασο. Την αλλη φορα.
Βαση
1 μεγαλη ωριμη μπανανα λιωμενη με το πηρουνι
100γρ κουβερτουρα κομμενη κομματακια
250 γρ αλευρι που φουσκωνει
150 γρ βουτυρο
150 γρ ζαχαρη
Γλασο
400γρ τυρι κρεμα (οχι δεν εβαλα Kraft)
4 κουταλιες της σουπας αχνη (ή κατα βουληση)
Αρωμα λεμονι (μισο μπουκαλακι Dr Oetker)
Εβαλα το αλευρι σε μια λεκανιτσα και ετριψα το βουτυρο μεχρι να μοιασει σαν ψιχουλα. Ανακατεψα την ζαχαρη, την μπανανα και την σοκολατα. Το μειγμα εγινε ‘ενα χάλι μαυρο’ ουτε σαν κεικ-ουτε σαν μπισκοτο. Παρ’ολα αυτα επειδη δεν ηθελα να χρησιμοποιησω αυγα το εφησα οπως ηταν και το απλωσα με το χερι στο λαδωμενο ταψακι (ενα παραλληλογραμο στις διαστασεις μιας Α4). Το φουρνισα για περιπου 30 λεπτα σε μετριο φουρνο και η πίστη μου ανταμοιφθηκε με μια μια μεστη υφη που δεν αλλαζω με τιποτα. Ουτε τραγανο σαν μπισκοτο αλλα ουτε και μαλακο σαν κεικ. Το αφησα να κρυωσει στο ταψακι του και το επομενο πρωι συνοδευσα τον πρωτο καφε της μερας με μια γλασομενη φετα. Οι υπολοιπες πανε στην γειτονισσα μαζι με το επιστρεφομενο πιατο της.
No comments:
Post a Comment