Wednesday 27 June 2007

Για να μην ξεχνιομαστε.

Ακομη μια συνταγη απο τα παλια, αυτη τη φορα απο μια Γερμανιδα συναδερφο. Η συνταγη ειναι της Christinas η φωτογραφια οπως, σχεδον, παντα της Καρολ.


Υλικα

150 γρ βιταμ

1 φλυτζανι ζαχαρη

5 αυγα

1 φλυτζανι αλευρι που φουσκωνει

150 γρ τριμμενα φουντουκια

100 γρ τρουφα η τριμμενη κουβερτουρα

1 φακελλακι βανιλια


Εκτελεση

Αρχισα το κεικ τριβωντας τα φουντουκια στο μουλτι. Μετα χτυπησα τα ασπραδια με λιγη απο την ζαχαρη σε σφιχτη μαρεγκα. Χτυπησα και τα υπολοιπα υλικα μαζι. Εγιναν μια σφιχτη ζυμη που δεν εμοιαζε καθολου με κεικ. Οταν διπλωσα τα ασπραδια απαλα και με στοργη το μιγμα εμοιασε κεικ. Το εριξα στην αγαπημενη μου φορμα και το εψησα στους 190 περιπου για μια ωρα και ενα τεταρτακι.


Αφου το εβγαλα απο τον φουρνο και το ξεφορμαρισα (μαρτυριο!) του απλωσα ενα απλο γλασο σοκολατας φτιαγμενο με ισες δοσεις λιωμενης κουβερτουρας και κρεμας γαλακτος.

5 comments:

Anonymous said...

Απλά υπέροχο και το κέικ και η φωτογραφία.
Μπράβο, Μελένια και Κάρολ!!!!

kiki said...

Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν πολύ τους τριμένους ξηρούς καρπούς στα κέικ τους. Και την τρούφα. Το λουλουδάκι που στολίζει τη φωτό είναι πανέμορφο και πρόσφατα είχα κάνει αφιέρωμα στο μπλογκ μου γι' αυτό. Πολύ όμορφο και νόστιμο το κέικ μοιάζει!

Μελενια said...

Το ειδα το αφιερωμα!! Το λουλουδακι αυτο ειναι κατι σαν ζιζανιο στην αυλη μου. Εχουνε μια ριζα οι γειτονες και περναει και απο την αλλη μερια του φραχτη και αν δεν το 'προσεξω' σκαρφαλωνει σε ολα τα αλλα φυτα και γενικα φυτρωνει εκει που δεν το σπερνουν (κυριολεκτικα). Παντως ειναι ομορφο το ατιμουλι.

kiki said...

Είναι αναρριχώμενο και όπου μπορεί σκαρφαλώνει...

Anonymous said...

Τέλειο φαίνεται! Θα το δοκιμάσω κι εγω :-)