Saturday, 16 June 2007

Ενα κεικ σπεσιαλ


Μερικοι το λενε μπραουνις, αλλοι το λενε σουφλε, ο Παρλιαρος ισως να το ελεγε φονταν. Εμεις το λεμε Σοκολατενιο Κεικ της Κυριας Νιτσας και αλλο προλογο δεν θελει.

Υλικα

150 γρ σοκολάτα γάλακτος

250 γρ σοκολτα κουβερτούρα

8 αυγά

250 γρ βούτυρο φρεσκο

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτελεση

Ελιωσα τις σοκολατες μαζι με το βουτυρο σε χαμηλη φωτια (πολυ χαμηλη). Χτυπησα τα απσραδια με την μιση ζαχαρη σε σφιχτη μαρεγκα. Χτυπησα τους κροκους με την υπολοιπη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν και προσθεσα το αλευρι και το μιγμα σοκολατας χτυπωντας μεχρι να ενωθουν. Διπλωσα και τα ασπραδια και εχυσα το μειγμα σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα για κεικ. Η κυρια Νιτσα προτεινει να ψηνουμε το κεικ στους 250 για 15 λεπτα. Εγω το εψησα λιγο περισσοτερο, για 25 λεπτα περιπου, για να διατηρηθει καλυτερα.

No comments: