Πολλα αλλαξαν απο εκεινη την πρωτη φορα αλλα τα μπισκοτακια παραμενουν το ιδιο τζαναμπετικα και το ιδιο νοστιμα.
Υλικα (για παρα μα παρα πολλα μπισκοτακια)
700 γρ. μαργαρίνη μαλακή
7 αυγά
500 γρ. άχνη
2 baking powder
3 βανίλιες
1300γρ. αλεύρι περίπου (εξαρταται απο τι σχημα θελουμε)
Εκτελεση
Ανακατεψα τα 5 πρωτα υλικα και αρχισα να προσθετω αλευρι. Τα μπισκοτακια αυτα γινονται το ιδιο ομορφα με κορνε, με το μηχανακι για μπισκοτακια η με κουπ πατ. Η ποσοτητα του αλευριου αλλαζει λιγακι καθως η ζυμη δεν μπορει να ειναι πολυ σφιχτη για το κορνε ουτε πολυ μαλακια για τα κουπ πατ. Παντως αν η ζυμη δεν εχει αρκετο αλευρι τα μπισκοτακια απλωνουν υπερβολικα και χανουν το σχημα τους. Τα εικονιζομενα ειναι φτιαγμενα με κορνε και εχουν αρωμα λεμονι (Dr Oetker). Οταν εφτιαξα την ζυμη (να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα του μπωλ) την εβαλα στο ψυγειο να ξεκουραστει. Εψησα τα μπισκοτακια σε μετριο προς δυνατο φουρνο με αερα (190) για περιπου 10 λεπτα. Ψηνονται πολυ γρηγορα και μολις ροδιζαν τα εβγαζα απο τον φουρνο. Χαρισα και μερικα στην συναδερφο μου που φανηκε να της αρεσαν.
1 comment:
ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΥΡΝΟΥΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΣΩ.ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Post a Comment